Mikszáth Kálmán: A beszélő köntös
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 114

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Kecskemét városát törökök, tatárok fosztogatják. A városatyáknak komoly fejtörést okoz, hogyan lehetne megszabadulni a függetlenséggel járó gondoktól. Egyikük javaslatára küldöttség indul Budára, hgoy ajándék fejében török béget kérjen a városnak. A szultán azonban csupán egy himzett köntöst küld bég helyett…
Mikszáth Kálmán: A beszélő köntös
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Szeretem a történelmi regényeket, ezért szívesen fogtam hozzá. Izgalmas volt a történet, sok volt benne a nem várt fordulat. Elgondolkodtató volt a magyarországi török uralom korába bepillantani.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék, mert nem szívesen élnék a török hódoltság ideje alatt városbíróként. Túl nagy volt a felelősségük és mindenki őket hibáztathatta, ha valami rosszul sült el. Egy város és sok ember sorsa múlhatott egy-egy döntésükön.
Annak ajánlom, aki...
...szereti az izgalmas, fordulatos történelmi regényeket. Annak is akit érdekel, hogy Magyarország milyen volt a tötök világ idején. Tetszeni fog azoknak is, akik szeretik a szerelmes történeteket, de nem a megszokott módon.
Ne olvassa el, aki...
...nem szereti a történelmi regényeket. Annak sem ajánlom, akinem szereti Mikszáth Kálmán elbeszélő stílusát. Azoknak sem fog tetszeni, akik kedvelik a kszámítható történetet és a biztos happy end-et.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz

Összefoglalás SMS-ben: A regény a török időkben játszódik Kecskemét városában,amely szabad város,sem törökhöz,sem kuruchoz nem tartozik,ezért mindenki sanyargatja. Lesták Mihály főbíró a töröktől kér segítséget, de csak egy kaftánt kap a küldöttség. Ez azonban csodát művel és megvédi a várost a töröktől. Közben szerelem alakul ki Lesták és a szép cigánylány,Cinna közt.A köntöst lemásolják,de ez rosszul sül el. A vége nyitott,Lesták eltűnik,Cinnát a vérpadról elrabolják.