Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Kiadó: Cartaphilus
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 484

14 éven felülieknek ajánljuk!

Louisa ​Clark elégedett az életével: szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta, immár huszonhat éve él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával él. És talán még Patricket is, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki – miután egy motorbalesetben teljesen lebénult – depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait… Will Traynor gyűlöli az életét: hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített? A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások – mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, a szülei birtokára, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét. Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínes… Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és -pusztán a másik kedvéért- újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról?
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
élményekben gazdag, és betekintést nyerhettünk egy mozgássérült férfi lelkébe. Figyelemmel követhettük egy cserfes, bohém lány átalakulását egy komoly felnőtt nővé. Két különböző világba tartozó ember kapcsolatának alakulását, mind a ketten megváltoztatták a másik életét, összecsiszolódott a két személyiség. 
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
 ezt nem lehet pontosan meghatározni, mert minden emberből más-más érzést és gondolatot vált ki, a szereplők viselkedése és történetük.
Annak ajánlom, aki...
szereti a lélekre ható történeteket, keserédes romantikát. 
Ne olvassa el, aki...
nehezen dolgozza fel az eutanázia gondolatát. Ha nem fogadja el a halál megváltásának gondolatát. 

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz