Mészöly Ágnes: Szabadlábon


"Győri Dani tizenhat éves, kettesben él az anyjával, közepes tanuló egy közepes gimnáziumban, rajong a Barcelonáért, gitározik és mozgássérült, vagy ahogy ő hívja magát: nyomi. Egy rosszul sikerült iskolai program és egy hatalmas otthoni veszekedés után őrült ötlete támad: elemeli anyja hitelkártyáját, vásárol magának egy repülőjegyet, és péntek reggel az iskola helyett Münchenbe indul. Párizs, Amszterdam és Barcelona, egyetemi kampusz és autópályapihenő, bajor nemesi kastély és kolostor. Full extrás BMW és szakadt teherautó, zenészek, hackerek, örömlányok, deszkások."
Mészöly Ágnes: Szabadlábon
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
egy nagyon a mi nyelvezetünkön megírt történet,ami baromi sok dologra tanít. Megtanít elfogadni,tolerálni. Megtanít arra,hogy attól,hogy valaki másabb mint mi,más mint az átlag,attól ő még értékeket képvisel,szerethető ember,akinek éppen úgy vannak vágyai és álmai mint nekünk,csak picit más,üljön kerekesszékben vagy küzdjön más egyéb akadállyal,mássággal.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennénk a regényben főhősök,mert átélni ezeket a kalandokat hihetetlen nagy buli lehetett,és pluszban minden kaland minden megismert ember önzetlenül ad egy olyan sajátos ajándékot amitől mi magunk picit többek lehetünk.
Annak ajánlom, aki...
Egy mozgássérült szemével is szeretné megtekinteni a világot,a mindennapok harcait. Remekül bebizonyítja ez a könyv,hogy megfelelő akarattal és tenni akarással legyőzhetőek az akadályok legyünk egészséges emberek,vagy üljünk kerekes székben mint főhősünk a nagy kalandor Dani.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti a szívhez szóló kalandban bővelkedő fiatalokról szóló,de nem csak elsősorban fiataloknak készült könyveket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz