Amie Kaufman-Meagan Spooner: Lehullott csillagok


"A ​bizakodásról és túlélésről szóló, időtlen szerelmi történet. Éld át a reményt! Az Icarus fedélzetén ez az éjszaka is olyan, mint a többi. De hirtelen katasztrófa történik: valami kirántja a hiperűrből a hatalmas luxusűrhajót, és az a legközelebbi bolygóra zuhan. Csak Lilac LaRoux és Tarver Merendsen éli túl a katasztrófát, és úgy tűnik, hogy rajtuk kívül senki más nincs a bolygón. Lilac az univerzum leggazdagabb emberének lánya, Tarver viszont a nincstelenségből indult. Fiatal kora ellenére már kitüntetett háborús hős, aki régen megtanulta, hogy a Lilac-féle lányok csak bajt hoznak ez ember fejére. De mivel csak egymásra számíthatnak, muszáj együttműködniük, hogy átjussanak a kísérteties vidéken, melyen túl talán segítséget remélhetnek."
Amie Kaufman-Meagan Spooner: Lehullott csillagok
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a könyv letehetetlenül izgalmas. Emellett nagyon tetszett, hogy az írónők a sci-fi szál mellett sok mindent hozzákevertek: volt itt romantika, veszteség, túlélő leckék, és király utalások a görög mitológiára és a Titanicra.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert mindkét főszereplő zseniális karakter. Lilac fejlődése a történet során példaértékű, hiszen a könyv elején szerencsétlenkedik kicsit, de utána belejön a dolgokba. Most őszintén, melyikünk lenne képes jobb teljesítményre egy intergalaktikus közúti baleset után? Hát, talán Tarver.
Annak ajánlom, aki...
egy jó kis utazásra vágyik a jövőbe. A művet bátran ajánlom azoknak is, akik nem szeretik a sci-fi műfaját, mivel az elejét és a végét leszámítva inkább kalandregénynek mondanám a művet és a hangsúly az utazáson van, a technológia pedig könnyedén, szinte természetesen van jelen.
Ne olvassa el, aki...
hardcore sci-fit vár, mert ez nagyon nem az, vagy aki nem bírja a fordulatokat, mert az viszont akad szép számmal.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz
2019-01-07 19:36:13Székács Kata-
Azért volt jó olvasni, mert...
egy kicsit külön világban érezhettem magam, és elgondolkodhattam azon, hogy milyen lenne egy teljesen másik világban leélni az életemet. Illetve azért is volt jó olvasni mert egy gyönyörű szerelmi és baráti történet kialakulását olvashattam végig.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Azért lennék a főhős helyében mert egy ilyen világban szerintem mindenki szívesen élne és mert ki ne szeretne maga mellett tudni egy ilyen férfit annak ellenére, hogy rengeteg nehézség van az életükben harcolnak egymásért és ez fontos.
Annak ajánlom, aki...
szereti a szerelmes és kalandokkal teli regényeket és pár napra el akar tűnni a külvilágból, illetve annak is aki szereti a szépen rendezetten megírt könyveket ugyanis ez a regény tökéletesen van megírva véleményem szerint.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti az úgymond "nyálas" történeteket.