Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 286

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

„Aki nem olvasta a Tom Sawyer kalandjai címû könyvet, mit se tudhat rólam, de az nem tesz semmit. A könyvet egy Mark Twain nevû úriember írta, és nagyjából az igazságot írta meg. Néha lódított egyet-mást, de azért a java igazság, amit írt." Huckleberry Finn szavai ezek, a regény izgalmas eseményeit ugyanis az õ elbeszélésébõl ismerjük meg. De ott van mellette hûséges barátja, Tom Sawyer is. Minden nagy vállalkozásuk közös: hajóznak a Mississippin, szélhámosok társaságába keverednek, nagy és izgalmas „rabszolga-szabadító"akciót folytatnak – úgy, ahogy az igazi nagy regényekben meg van írva – az öreg Jim megszöktetésére. A legnehezebb mégis: mindezt megírni. Huck Finn õszinte szavai szerint: „Ha tudtam volna, hogy milyen fene nehéz dolog egy ilyen könyvet megírni, bele se fogtam volna; nem is kezdek ilyenbe még egyszer." – A könyv új kiadása Kass János rajzaival jelenik meg.
Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mert sokszor kikövetkezthető volt hogy mi fog történni a történetben de néha meglepő fordulatot vett. Tudtam vele haladni viszonylag könnyen. Mert nem egy megszokott, tömegesen leírt szerelmi történet volt hanem a mai időben írt könyvektől elég eltérő. Élvezhető volt a történet. Olvastatta magát a könyv.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék, mert nem szeretném hogy ilyen családom és apukám legyen. Lennék mert szuper barátaim lennének. Lennék mert sok kalandban lehetne részem. Lennék mert megismerkedhetnék a vadonnal. Lennék mert a főhős bátor, igazságos, merész és kedves
Annak ajánlom, aki...
Fiúknak, lányoknak egyaránt ajánlom. Aki szereti a kicsit nehezebb nyelvezetű könyveket. Aki szereti a régimódi könyveket. Aki szereti a fiú főszereplőket. Aki megszeretné ismerni a régi Amerikát.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti a rasszista tartalmú könyveket. Aki nem szereti a hosszú történetek. Aki nem szereti egy kicsit nehezebben olvasható könyveket. 12 éves kor alatt nem ajánlanám mert nem biztos hogy megértenék a történetet. Aki nem szereti a régebbi, múltban játszódó könyveket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz