Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 260

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

A tizenöt éves Christopher autista: nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, de nagyon keveset az emberi érzelmekről. Nem szereti, ha hozzáérnek, és nem hajlandó megérinteni semmit, ami sárga vagy barna. Űrhajós szeretne lenni, de még sohasem járt a szülei nélkül az utcájukon túl. És alighanem ő a világirodalom egyik legkülönösebb nyomozója – egy este ugyanis a szomszédasszony kutyáját döglötten, vasvillával átszúrva találja a kertben, és elhatározza, hogy kinyomozza, ki ölte meg. Így kezdődnek Christopher különös kalandjai, melyek során nemcsak a kutya gyilkosának kilétére derül fény, hanem ennél jóval fontosabb dolgokra is, amelyek sok mindent megváltoztatnak mind az ő, mind a szülei életében. Mark Haddon bámulatos beleérzéssel ábrázolja az autista fiú végtelenül racionális gondolkodását, sajátos érzelemvilágát, s könyve izgalmas és megható olvasmány lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az angliai Oxfordban élő Mark Haddon tizenöt gyerekkönyv szerzője, emellett illusztrátor és forgatókönyvíró. A kutya különös esete az éjszakában első felnőtteknek (is) szóló könyve, amely az elmúlt időszak egyik legnagyobb világsikere, és Angliában megkapta az év legjobb gyerekkönyvének járó díjat.
Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nem volt jó mert az ilyen típusu könyvek nem a stílusom de ez kifejezetten fárasztó volt(Azt mondta:...,És én azt mondtam:...,És ő azt mondta:...,stb...)de azoknak ajánlom akik szeretik a kicsit gyogyósabb könyveket amik egy gyerek rosszabb fajta fogalmazása tele gyogyós dolgokkal Ez az én véleményem olvasd el teis és alkosd meg saját képed a könyvről!!! :)
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a főhős szerepében mert egy ˇkicsitˇ bedilizett :/
Annak ajánlom, aki...
szereti az agyhalott történeteket! (Azt mondta:... És én azt mondtam:... És ő azt mondta:... stb...)
Ne olvassa el, aki...
nem szereti az agyhalott történeteket! (Azt mondta:... És én azt mondtam:... És ő azt mondta:... stb...)

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz
2016-03-10 17:15:18Sára-
Én nem olvastam a könyvet, hanem színdarabban láttam, de azt kell mondjam, nagyon jó volt! Az elején engem is idegesített, hogy így fogalmaz (időnként felolvastak a könyvből, valamint a Christophert játszó férfi "narrált" is így), de megszoktam.
Ez most nagyképűen fog hangzani, de akkor is nagyon sajnálom, hogy annak, aki az élménylapot írta, nem jött át! A könyv nem gyogyós, ahogyan a fiú sem. Autista. A történet pedig az ő szemszögéből íródik, és szerintem ez teszi különlegessé :) Komoly érzelmi drámák húzódtak meg a háttérben, amik a fiú számára szinte mindvégig rejtve voltak. De nekem tetszett a befejezése, olyan kettős, de mégis pozitív kicsengése volt :)
Én nagyon ajánlom mindenkinek!