Malala Juszufzai: Én vagyok Malala
A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

"A ​lány, aki harcolt, hogy tanulhasson, és lelőtte egy tálib katona. Amikor a tálibok elfoglalták a Szvát-völgyet, egy kislány kiállt saját jogaiért. Malala Juszufzai nem tűrte, hogy el akarják némítani, és harcba szállt azért, hogy tanulhasson. 2012. október 9-én mindezért kis híján az életével fizetett. Ezen a napon Malala épp az iskolából hazafelé tartott, amikor megtámadták és közvetlen közelről fejbe lőtték. Nem sokan bíztak felépülésében. Malala mégis talpra állt. Csodával határos gyógyulása a távoli Pakisztán egy eldugott részéből az ENSZ New York i székházáig repítette. Így vált tizenhat évesen világszerte az erőszakmentes tiltakozás példaképévé, és ő lett a valaha élt legfiatalabb hős, akit Nobel-békedíjra jelöltek. Az Én vagyok Malala nem csupán egy magával ragadó történet a családról, melynek életét felforgatta a terrorizmus, hanem megható példázat a szülők rendíthetetlen szeretetéről egy olyan kultúrában, ahol csak a fiúkat veszik emberszámba. Ez a könyv megmutatja, hogy egyetlen ember is elég ahhoz, hogy jobbá tegye a világot."
Malala Juszufzai: Én vagyok Malala
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Varázslatos ahogy egy kamasz lány kiállt azért amit előtte senkinek se sikerült elérnie, és ezért mindent megtesz, a családja és barátai támogatásával próbál egy mindenki számára jobb világot teremteni, melyben a megkülönböztetés szó értelmetlenné válik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
A történet, az érték amit képvisel, és a szeretet ami árad az egész könyvből letaglózó, ugyanakkor a tény, hogy egy fiatalnak sikerült elsőnek elérnie látható eredményt megdöbbentően szomorú.
Annak ajánlom, aki...
Szívesen elkezdene életrajzi könyveket olvasni, de még nem biztos benne, hogy melyikkel kellene kezdenie. Meleg szívvel ajánlom annak is aki el szeretné olvasni eredeti nyelven(angolul), mivel csodás egyszerűséggel van minden megfogalmazva benne.
Ne olvassa el, aki...
Az őszinte, szívbe markoló műveket nem lehet egy napon említeni az egyéb önéletrajzi művekkel, így van akinek túl közvetlennek, vagy túlzottan érzelmekkel telinek tűnhet a könyv.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz