Madeline Miller: Akhilleusz ​dala


"Gyönyörű ​történet istenekről és istennőkről, királyokról és királynőkről, halhatatlanságról és az emberi szívről. A fiatal Patroklosz királyok sarja, mégis száműzik otthonából, amikor akaratlanul egy fiú halálát okozza. Az ifjú a híres-neves hős, Péleusz király udvarába kerül, ahol együtt nevelkedik a király fiával, Akhilleusszal. Az aranyszőke hajú herceg már gyermekként is erős, gyors és vonzó – ellenállhatatlan mindazok számára, akik találkoznak vele. Arra rendeltetett, hogy egy napon ő legyen a legkiválóbb görög. Patroklosz és Akhilleusz nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis különleges, eltéphetetlen kötelék szövődik közöttük. Amikor Parisz, a trójai királyfi elrabolja a gyönyörű Helenét Spártából, Hellász minden hősét harcba szólítják a trójaiak ellen. Akhilleusz nem tud ellenállni az istenek által neki ígért dicsőség és hírnév csábításának, így csatlakozik a görög seregekhez. Patroklosz pedig félelem és a barátja iránt érzett szeretet között őrlődve követi őt Trója falai alá, noha tudja, a sors szörnyű áldozatot követel majd mindkettőjüktől… "
Madeline Miller: Akhilleusz ​dala
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nagyon szeretem az ismert történeteket újra elolvasni, éppen csak egy kicsit máshogy. Más szemszögből, más megközelítésből. Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy élek, halok az M/M történetekért, ilyen szempontból pedig ez a könyv egy kötelező darab.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
nem vagyok egy háborús típus. Mármint az elsők között lennék, aki meghal, így inkább nem lennék a regény egyik szereplője sem. Meg eleve, a görög istenek az esetek 90%-ában azért élnek, hogy keresztbe tegyenek az embereknek. Nincs túl sok túlélési esélyem ebben a könyvben.
Annak ajánlom, aki...
szereti az M/M könyveket és nem utáltatta meg a mitológiákat vele Homérosz változata. Illetve, ha még nem olvastál M/M könyveket, ez egy jó beugró lehet, mivel nagyon szépen, inkább kevesebb testiséggel, több lelki vonallal van ábrázolva a két szereplő vonzalma.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti az M/M-et, mert bár nem olyan igazán erős ez a szál, de ennek ellenére nem igazán ajánlanám nekik. Illetve, akik nem akarnak sírós könyvet olvasni, azok kerüljék el, mint a forró kását, mivel ez hatványozottan olyan könyv, amit csak százas csomag zsebkendő közreműködésével ajánlott olvasni.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz