Lyndsay Faye: Jane Steele
16 éven felülieknek ajánlom!

Jane ​Eyre alakja újragondolva bátor, hősies sorozatgyilkosként.
Jane Steele, az érzékeny árva előbb gonosz nagynénje és erőszakos kuzinja karmai között szenved, majd egy kegyetlen iskolában, ahol küzdenie kell a puszta túlélésért, amíg el nem menekül Londonba, kínzói holttestét hátrahagyva.
Miután éveken át bujkál a törvény elől, és közben hátborzongató „utolsó vallomásokat” ír a felakasztottak nevében, Jane izgalmas hírekre bukkan egy újsághirdetésben. A nagynénje meghalt, gyermekkori otthonának pedig immár új ura van: Mr. Charles Thornfield, aki épp nevelőnőt keres.
Jane mindenáron ki akarja deríteni, vajon nem ő maga-e a birtok jogos örököse, így álnéven elnyeri az állást, és megtudja, hogy Highgate House-t bámulatosan furcsa új lakók foglalták el: az igéző, de epés Mr. Thornfield, a szikh háborúkat megjárt katonaorvos, valamint jóindulatú, szikh főkomornyikja, Mr. Szárdár Szingh, akinek közös múltja a ház urával mintha sokkal bonyolultabb és sötétebb lenne, mint amilyennek feltüntetik.
Ahogy Jane egyre több vészjósló bepillantást nyer kettőjük erőszakos történetébe, és beleszeret a mogorva, tragikus sorsú Mr. Thornfieldbe, szörnyű dilemmával néz szembe: vajon övé lehet-e a férfi – testestül-lelkestül, minden titkával együtt – anélkül, hogy felfedné előtte a saját gyilkos múltját?
Lyndsay Faye: Jane Steele
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon izgalmas és sok szálon futó történetet kaptam, amelybe elegánsan beillett egy gyönyörűen szerkesztett szerelmi szál is. Lenyűgöző, ahogyan keveri a kultúrákat (angol, indiai, és egy csipetnyi francia), valamint nem megszokott szereplőkkel mesél el egy magával ragadó történetet. Mindenkinek egyedi személyisége és háttértörténete van.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem hiszem, hogy lennék, mert rengeteg gyerekkori traumát kellett elszenvednie hősnőnknek, amihez nekem nem lenne lelki erőm, de ezért csodálom őt.
Annak ajánlom, aki...
Szeretne egy fordulatos történelmi szerelmi sztorit olvasni, amely igaz kicsit lassan indul be, de megéri az összes várakozással töltött percet. Vagy aki esetleg kíváncsi Jane Eyre történetére egy másik megvilágításban. Esetleg, akit érdekel egy borzasztóan erős nő története, aki megírja magának a boldog befejezést.
Ne olvassa el, aki...
Nem bírja a véres vagy depresszív részeket (itt főleg az elején van ilyen), a bántalmazó nevelő-gyermek kapcsolatokat, vagy nagyon érzékeny a gyermekkori tragédiákra.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz