Lisa Heathfield: Papírpillangók
A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

"Törött szárnnyal tudnál-e repülni? June otthona az apjával, a mostohaanyjával és a mostohatestvérével sötét titkokat rejt. Csapdába esett, mint a hálóban rekedt pillangó. De aztán June megismeri Blistert, a fiút az erdőből. És benne felfedezi a remény aprócska sugarát, amely képes őt elrepíteni messze az otthonától. Képes őt szabaddá tenni. Mert a világon minden lény megérdemli a szabadságot. A kérdés csak az, milyen áron."
Lisa Heathfield: Papírpillangók
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
egy eszméletlen nézőpontú és felépítésű történetet ismerhettünk meg. Mi mindannyian tudunk a bántalmazásokról és szörnyűséges dologként könyveljük el, viszont most első kézből érezhettük, amit a bántalmazott érez. Egy lelkileg teljesen összenyomorító folyamatot bírt ki a főhősünk. Ez a könyv erőt ad, mindenkinek. Az otthonnak és a családnak kellene a menedék érzetet nyújtania, ám ez e történet bebizonyította, hogy a menedékünket mi választjuk meg, legyen az egy erdő, vagy egy elhagyatott lakókocsi park.A váratlan szerelmi szál is egy plusz örömforrás volt számunkra is, nem csak June számára.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert mi szóltunk volna másoknak, vagy legalább az apjának mondta volna el. Törékeny lelkű kis lányként, lehet mi is inkább magunkba tartottuk volna ezeket a sérelmeket,de most picit idegesítő volt, hogy nem szólt senkinek és inkább elviselt mindent.
Annak ajánlom, aki...
nem csak a reklámokból szeretné látni a bántalmazottak életét, hanem átélni. Szívében érezni mindazt, mit el kell viselniük. Továbbá azoknak ajánljuk, akik szeretik a lélektani történeteket, a családi drámákat, a váratlan fordulatokat és a sorsok összefonódását.
Ne olvassa el, aki...
rasszista, aki gyenge lelkületű, aki a könnyed történetek iránt rajong.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz