Ling-Balogh Erna: Amikor beüt a cukor


"Izolda: 13 éves vagyok, van egy majom bátyám, és szerelmes vagyok az úszásba. Az életem fél évvel ezelőtt kifordult a négy sarkából. Diabéteszes lettem, úgyhogy a napjaim anya vizslató tekintete mellett vércukormérésből, inzulinadagolásból és diétázásból állnak. A testem megváltozott, de nem csak úgy, ahogy a kortársaimnak, a lehetőségeim szűkültek, a világot pillanatnyilag eléggé utálom. Nem akarok táborozni, inzulinpumpát viselni, sőt, ha lehet, nem is szólnék senkihez. Köszönöm a figyelmet!
Panka: Annyira várom a diabéteszes tábort! Addig is shoppingolok anyával, ottalvós bulikat tartunk Lillával, és elmegyek az orvosomhoz is, hogy megnézzük az értékeimet. A fiúkkal leszámoltam, főleg azokkal, akik egészségesek, de amúgy jól vagyok. Minden reggel pozitív megerősítésekkel indítom a napot, az ágyam alatt rejtegetem a rajzaimat, és imádom a tábort. Vagy ezt már mondtam?
Mór: Fesztiválozni akartam azon a héten, vágod? De most ott tartunk, hogy a húgomat, Izzit kell elkísérnem egy táborba, amiről semmit nem tudok, és nem is érdekel. Arról már ne is beszéljünk, hogy a családom fél éve átnéz rajtam, mert minden percüket szénhidráttáblázatok fölött töltik. Az persze feltűnik nekik, amikor picikét kések otthonról egy buli után…"
Ling-Balogh Erna: Amikor beüt a cukor
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mert megmutatja, hogy másnak is nehéz. Mindenkinek megvannak a saját egészségügyi problémái, és jó erről olvasni. Ahogy arról is, hogy megbíróznak velük. Szerettem, hogy az írónő nem csak a főhősök, de egészséges családtagjaik életének megváltozására is kitér. A könyv laikusoknak íródott, magyarázza a felmerülő kifejezéseket, pl. pen, egyes szintű cukorbetegség.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert nem szeretnék cukorbeteg lenni. Mostanában több róluk szóló könyvbe/filmbe belefutottam és ezekből kiderül, hogy nem könnyű nekik. Ez a könyv megmutatja, hogy így is lehet élni, átélni ugyanazokat az élményeket, mintha egészséges lennél, így ha kiderülne, hogy cukorbeteg vagyok, el tudnám fogadni, tudnék vele élni, ám magamtól nem választanám.
Annak ajánlom, aki...
Szeretné megérteni milyen szerencsés, hogy milyen nehéz lehet másoknak. Ajánlom azoknak, akik érzékenyebbek szeretnének lenni és másként tekinteni azokra, akiknek egészségügyi problémáik vannak. Mert ők is emberek, és ez a könyvből ez pontosan kiderül.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, akit nem érdekelnek más emberek problémái.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz