Lewis Carroll: Alice Csodaországban


"Ennek a furcsa ötletektől hemzsegő, kalandos, vidám mesekönyvnek a szerzője, Lewis Carroll a múlt században élt, matematikaprofesszor volt az oxfordi egyetemen. Világhírűvé vált könyve első ízben 1865-ben jelent meg. Azóta – immár a világ gyermekirodalmának klasszikusaként – szinte valamennyi nemzet nyelvén napvilágot látott. Az angolszász humor e sajátos alkotása Alice oldalán elvezeti az olvasót Csodaországba – amely valójában álomvilág, a Viktória királynő korabeli Anglia torzképe. Aki ismeri az angol történelmet, az a Szív Királynőben könnyen felismerheti a hirtelen haragú Viktóriát, s férjében, a pipogya Szív Királyban a jelentéktelen Albert herceget. De megtalálhatjuk e könyvben az angol igazságszolgáltatás, iskolarendszer vagy éppen sportszenvedély végletekig vitt, humoros torzképét is."
Lewis Carroll: Alice Csodaországban
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Sosem szerettem ezt a történetet, mindig nyomasztónak találtam, hasonlóan A kis herceghez. Zavarbaejtően összevissza és kiismerhetetlen. Azt állítják gyerekeknek szól de én ezzel nem értek egyet. Félreértés ne essék, miután elolvastam a könyvet idősebb fejjel, nagyon is tetszett! Varázslatos világot fest és még érdekesebbé teszi az egészet az a tény, hogy egy matematikus írta:)
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék Alice! Szívesen elfogadnám a fantáziáját, irígylésre méltó szerintem. Ugyan nagyon félnék a helyében, ha olyan álmaim lennének mint neki, nem szívesen aludnék el. Még mindig borsódzik kicsit a hátam a történet abszurdságáról, de azt hiszem pont ebben van a regény varázsa.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom ezt a könyvet, aki idősebb fejjel látna neki. Esetleg abban a helyzetben volt mint én, hogy gyerekkori traumákat okozott neki a történet alapján készült Disney rajzfilm, hidd el, ha elolvasod a regényt, meglátod, hogy nem is volt olyan ijesztő:)
Ne olvassa el, aki...
Nem ajánlom gyerekeknek, kicsit olyan ez a regény, mint a Kincskereső kisködmön, rendszeresen alsós általánosok kezébe nyomják, pedig nem nekik való.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz