Leiner Laura: Útvesztő (A Szent Johanna gimi 7.)


Egy újabb hosszúnak tűnő nyár után, Reni immáron 12. B-ésként lép be a Szent Johanna Gimi ajtaján. Először mindenkit elvarázsol a végzősök büszkesége, a Szalagavatóra, utolsó Szilveszterre és végzős bulikra a várakozás. Azonban 12-esnek lenni korántsem olyan egyszerű: az első félévben ki kell választaniuk az érettségi tárgyukat és idén talán mindennél jobb átlagot kell produkálniuk. Csakhogy a 12. B osztályt nem olyan fából faragták, hogy megfutamodjon vagy megijedjen az utolsó esztendőtől. Sőt, Máday és minden tanár nagy örömére, megpróbálják emlékezetessé tenni az évet, hogy a Szent Johanna Gimi sohase felejtse el őket.
Leiner Laura: Útvesztő (A Szent Johanna gimi 7.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Így, hogy már a 7. kötetet olvasom a Szent Johanna gimi sorozatból, úgy érzem, hogy én is végzős és a 12. B oszlopos tagja vagyok. Renivel rettegek dolgozatírástól (na persze nem azért, mert nem sikerül neki, hanem hogy le tudja súgni az osztálytársainak a helyes válaszokat), Máday felejthetetlen reggeli őrjárataitól és vele örülök és nevetek egy-egy szép élmény után. Azt hiszem, nincsenek szavak arra, hogy leírjam mekkora élményt jelentett számomra olvasni Leiner Laura regénysorozatát. Noha talán, elég, ha csak annyit leszögezek: ha lenne Szent Johanna Gimi, már rég odajárnék.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert mostanra Reninek szinte mindent sikerült megvalósítani az álmaiból, amikkel anno 9-ben első nap belépett a Szent Johanna Gimi ajtaján. Van egy srác, akivel nagyon szeretik egymást, az osztálya elfogadta önmagaként, sőt meg is becsülik, neki van a világ legjobb barátnője és csak úgy általában: szeret a Szent Johanna Gimibe járni.
Annak ajánlom, aki...
Szeretne a 12. B osztály része lenni és átélni sok szép élményt velük. A könyvben a karakterek személyisége, sokszínűsége és a helyszínek, tanórák részletes leírása lehetővé teszi, hogy az olvasó úgy érezze, ott ül ő is az egyik padban egy tanórán. Azok, akik már olvasták a Szent Johanna Gimi előző köteteit, feltétlenül vegyék kezükbe az Útvesztőt is, mert garantálom, hogy nem lesz csalódás. Annak is javaslom, aki szereti a naplóformában íródott regényeket, ugyanis ez az.
Ne olvassa el, aki...
Most inkább egy izgalmasabb, fantasy jellengű könyvet olvasna, ugyanis Leiner Laura ebben a könyvében is inkább a hétköznapi eseményeket továbította az olvasók féle. Továbbá, aki nem szereti a romantikus szálakat a regényekben és ebből következően fiúknak sem javaslom, mivel sok olyan lányos leíró rész van benne, amik a nagyrészt számukra nem lenne érdekes.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz