Leiner Laura: Remény (A Szent Johanna gimi 5.)


A 11./B.-ben sohasem áll meg az élet, aminek valakik örülnek (mindenki az osztályban), valakik pedig kevésbé (a tanárok és Máday). Akárhogyis, Reni érzései egy csöppet sem változtak azóta a bizonyos szeptember 8-a óta. Azonban a nyári párizsi kiruccanás során olyan jóban lett Kingával, hogy Reni hozzáállása Cortezhez és alapvetően mindenhez, kezd megváltozni. Vajon van remény arra, hogy valaha is Reni és Cortez egy pár legyen?
Leiner Laura: Remény (A Szent Johanna gimi 5.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Hol sírtam, hol nevettem Renivel együtt. Hol lefelé hajtott fejjel sétáltam, hol sikítozva ugráltam örömömben. Ez a könyv nem csak elmeséli Reni mindennapjait, hanem a részesévé is teszi az olvasót. Fantasztikus élmény napról napra figyelni a mellék-és főszereplők fejlődését, ahogy lassanként, sokszor bizonytalanul, de felnőnek. Na és a Szent Johanna Gimi… Azt hiszem nincsenek szavak, amik le tudnák írni milyen is az a bizonyos iskola!
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert úgy gondolom, hogy egyrészt személyiségileg sokban hasonlítok Renihez, másrészt őt az osztálytársai teljes mértékben elfogadják. Továbbá ott van mindig mellette Virág, aki a világon a legjobb barátnő. Végül, azt hiszem, hogyha Reni olykor kicsit túl is komplikálja a dolgokat, de attól még elég egyértelmű, hogy milyen döntéseket kell hoznia, hogy miért és főként kiért érdemes küzdenie.
Annak ajánlom, aki...
Szeretné megfigyelni és a részesévé válnia egy átlagos gimis lány mindennapjainak. Mivel Leiner Laura is főleg a fiatal lányok célközönségét célozta meg, elsősorban én is nekik ajánlanám. Valamint az olyan olvasóknak is javaslom, akik szeretnek naplószerű regényeket olvasni, ugyanis ez a regény abban a formában íródott.
Ne olvassa el, aki...
Nem ajánlom azoknak, akik nem szeretnek a szerelemről is olvasni egy könyvben. Azonfelül, aki nem rajong érte, ha egy könyv cselekménye kissé túl részletes és néhol kevésbé pörgős. Tetejébe még közölném azt is, hogy ugyan nem tilos a fiúknak a kezükbe venni ezt a regényt, de azért nem feltétlenül javasolom nekik.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz