Leiner Laura: Ketten (A Szent Johanna gimi 6.)


Azóta a bizonyos december 20. óta sok minden megváltozott Reni életében. A remények és álmok valósággá változtak. Azonban ez vajon jó hatással lesz Renire? Emellett ugyebár Cortez az iskolai hierarchia szerint a menők közé tartozik, azonban a főszereplőt a legtöbben inkább a nyomikhoz sorolnák. Ez egy probléma lehet? Tetejébe mindennek szinte minden lány a Szent Johanna gimiben Cortez után fut és Reni ezáltal sokaknak az ellenségévé válik, amit ő nem igazán jól visel...Azonban az igazi kérdés ez: Cortez tényleg szereti Renit?
Leiner Laura: Ketten (A Szent Johanna gimi 6.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Imádtam, hogy végre beteljesült Reni álma és Cortezzel elkezdtek járni. Igaz, hogy ezzel talán csak még több probléma és kérdés lépett fel Reni lelkében. Viszont nagyon érdekes volt látni az első sorból, ahogy kibontakozik a szerelmük, ami már oly régóta tartott és még sem ismerték egymást. A karakterek fejlődése is egyre jobban meglátszódott az idő múlásával. Őszintén örültem, hogy Leiner Laura attól, hogy több szerelmet vitt a sztoriba, még nem csökkentette le a többi elengedhetetlen részét a könyvnek, ami ebben a sorozatban eddig végig jelen volt. Ilyenek a felejthetetlen dolgozatírások, (azaz Reni írja a dolgozatokat a többiek meg lemésolják, dez ez most mellékes), Máday fenyegetései és minden, ami csak úgy áltlalában a Szent Johanna Gimihez kapcsolódik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert Reninek beteljesült élete eddigi legnagyobb álma. Emellett az osztálytársai elfogadják úgy, ahogy ő van és neki van a világ legjobb barátnője: Virág. Nem mellesleg pedig ki nem hagynám a lehetőséget, hogy a Szent Johanna Gimibe járhassak.
Annak ajánlom, aki...
Mivel Leiner Laura főként a fiatalabb, tinilányok célközönségét célozta meg, elsősorban én is nekik tanácsolom, ennek a könyvnek az olvasását. Mivel ők fogják igazán, szeretni, érteni és átérezni a történetet. Valamint az olyan olvasóknak is javaslom, akik szeretnek naplószerű regényeket olvasni, ugyanis ez a regény abban a formában íródott. Aki, szeretne részese lenni egy nagyszerű történetnek, iskolának, osztálynak, azoknak sszívből javaslom, hogy olvassák el ezt a regényt.
Ne olvassa el, aki...
Nem ajánlom azoknak, akik nem szeretik a szerelmes könyveket. Habár ez a könyv nem kifejezetten abba a típusba sorolandó, de azért bőven van benne ebből az érzelemből is. Továbbá néha a leírások kicsit túl részletesek és unalmasak, ami persze érthető, hiszen a mindennapok legtöbbször olyanok, de akik most pörgősebb, cselekménydúsabb történetre vágynak, azok most még tegyék félre ezt a regényt. Végszóként, megemlíteném, hogy nem tilos, de nem is javasolt a fiú/férfi olvasóknak ez a könyv, ugyanis egy lány szemszögébe nem feltétlenül tudnák beleélni magukat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz