Leiner Laura: Együtt (A Szent Johanna gimi 2.)


Már egy fél éve, hogy Reni elkezdte a gimnáziumot és habár nem minden kezdet könnyű, ő mégis átvészelte és immáron a 9./B osztály oszlopos tagjaként folytatja a második félévet. Azonban, minden időszaknak meg van a maga kihívása, ami jelenleg Reni számára az, hogy megmaradjon a majdnem kitűnő átlaga, amihez a kettes rajz jegy is szükséges. Eközben Reni segíti osztálytársait is sok mindenben, (többek között a dolgozatírásokban) akik közül egyre többre inkább már barátjaként tekint, mint sem ismerősökre. Tetejébe mindennek természetesen ott van minden egyes tanórán Ő is, pontosan egy paddal hátrébb…
Leiner Laura: Együtt (A Szent Johanna gimi 2.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon tetszett a karakterek kidolgozása, jellemzése és maga a könyv hangulata. Szinte együtt izgultam Renivel puskaíráskor (persze nem magának írta, hanem az osztálytársainak), Vladár beszólásaikor és Máday folyosón visszhangozó üvöltésekor. Hihetetlen élményt jelentett nekem, hogy beleélhettem magam egy átlagos lány gimis életébe és rengeteg hasonlóságot is találtam a jellemünk között, így még egy fokkal élvezetesebb volt számomra a regény. A reggeli “nem találom a ruhát, amit fel AKAROK és fel KELL vennem” hisztik, egy tökéletes fiú iránti ábrándozások, az unalmas tanórák, versenyek és sulis bulik mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy kicsit én is részese lehessek a Szent Johanna giminek.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert Reni többnyire jóban van az osztálytársaival és elfogadják önmagaként. Emellett az iskolája is nagyon klassz. Úgy vélem, ha a Szent Johanna gimi létezne, már rég ott volnék a tanulói között.
Annak ajánlom, aki...
szereti a szerelmes, tini könyveket. Persze nem kell megijedni, mert ez a regénysorozat sok mindenről szól nem csak a szerelemről, de nyilván főként a fiatal lányok korosztályát célozza meg, így ez az érzelem is megtalálható benne sokszor egy kis humoral fűszerezve. Azoknak is javaslom, akik szeretik a naplószerű könyveket, ugyanis ez abban a formában íródott.
Ne olvassa el, aki...
Nem ajánlom azoknak az olvasóknak, akik nem rajonanak a szerelmi szálért egy történetben. Továbbá, aki nem szereti, ha egy regény cselekménye kissé túl részletes és kevésbé pörgős. Ezenfelül előfordul, hogy Reni szomorú és elkeseredett sok minden miatt, ami rányomja a pecsétet a napjaira és ez sokszor minket, olvasókat sem vidít fel. Végül még megemlíteném azt is, hogy ugyan nem tilos a fiúknak a kezükbe venni ezt a könyvet, de azért nem feltétlenül javaslom nekik.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz