Leiner Laura: Egyedül (A Szent Johanna gimi 3.)


Amennyire úgy tűnt 9. év végén, hogy minden rendben, annyira a visszájára fordul minden szeptembertől Reni életében, aki idén immáron 10. osztályosként kezdi a 2. Tanévét a Szent Johanna gimiben. Sajnos korántsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezi és még az eddig mindig ugyan kicsit együgyű, de megbízható és kedves Virág sem tart ki mellette, különböző befolyásoló tényezők miatt. Arnolddal is váratlan dolgok történnek, így Reni szinte egyes-egyedül bolyong óráról órára, napról napra. Mindennek a tetejébe Cortez körül is változnak az állapotok, szóval egy szó mint száz nem sok az át nem sírt, át nem virrasztott éjjele a főszereplőnek és lassan elérkezik a téllel együtt a Karácsony és az a bizonyos Szilveszter is…
Leiner Laura: Egyedül (A Szent Johanna gimi 3.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Továbbra is tetszett a karakterek kidolgozása, jellemzése és még mindig együtt tudtam érezni Renivel minden pillanatban. Talán ez a rész kicsit sírósabbra és depressziósabbra sikerült, mint a többi, de ettől függetlenül Leiner Laura nagyon jól megbirkózott a feladattal: teljesen át tudta adni az érzéseket, arcokat, pillanatokat. Hatalmas élmény volt!
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert Renit túl sok negatív történés éri és ezek nincsenek túl jó hatással rá. Ezek mellett egyedül lenni nem mindig jó érzés és az sem, hogy elhagy minden barátod. A dolgok ahogy egyre szomorúbbak, úgy egyre bonyolultabbá is válnak.
Annak ajánlom, aki...
Nem ilyed meg, ha a könyvnek kicsit nyomottabb a hangulata. Igaz, hogy persze olykor vicces és humoros is, de érzésként főként a szomorúság dominál. Ettől függeletnül, ha olyan könyvet szeretnél a kezedbe venni, amiben a szereplők és a helyszín magával ragad, ez a megfelelő regény számodra! Azoknak is javaslom, akik szeretik a naplószerű könyveket, ugyanis ez abban a formában íródott.
Ne olvassa el, aki...
Semmilyen szinten nem szereti az elkeseredettséget és a szerelemi bánatot sem egy történetben látni. Továbbá, aki nem örül, ha egy könyv cselekménye kissé túl részletes és kevésbé pörgős. Végül még megemlíteném azt is, hogy ugyan nem tilos a fiúknak a kezükbe venni ezt a könyvet, de azért nem feltétlenül javaslom nekik.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz