Leiner Laura: Barátok (A Szent Johanna gimi 4.)


Az immáron 16 éves Rentai Renánta, vagyis Reni valószínűleg már túl van a 10. osztály nehezén, legalábbis ami az érzéseket illeti. Azonban a második félévben sem áll meg az élet a Szent Johanna gimiben és Reni visszakapva az egyik fő támaszát, Virágot, megpróbál újult erővel neki látni és ha elfelejteni az előző félévben történteket. Igaz, hogy nem minden részletét sikrül neki az emlékezetéből kitörölnie, például ott volt Szilveszter és az Újév, Reni számára kicsit sem szokványos kezdete… Akárhogyis, de jöhet egy osztálykirándulás, motorozás, vagy egy régi barát elvesztése, egy valami nem fog vátozni: a Szent Johanna gimi, Máday és a kedvenc osztálya, vagyis a 10./B.
Leiner Laura: Barátok (A Szent Johanna gimi 4.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon tetszett a karakterek kidolgozása, jellemzése és maga a könyv, vagyis a Szent Johanna gimi hangulata. A diákok és tanárok, valamint a kamaszok és szülők kapcsolatának kicsit ironizált, de humoros leírása is megmosolyogtatott. Szinte együtt izgultam Renivel a motorozáskor, az osztálykiránduláskor és minden egyes pillanatban. Ez a könyv egyszerre nevettetett meg és olykor el is szomorított. Akárhogy is, de ha létezne Szent Johanna gimi, én biztosan odajárnék!
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert klassz lennének olyan osztálytársak, tanárok és olyan suli, mint a könyvben. Nagyon tetszik maga a mindennapi ritmusa is Reninek. Egyébként Reni jellemének egy része nekem szimpatikus és emiatt is lennék a helyében.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a szép, kicsit ugyan irreális, de kedves történeteket. Leiner Laura célközönsége főként a fiatal lányok voltak, szóval én is nekik ajánlanám elsőként, mivel ebben a korban az olvasók különösen szeretik a szerelmi szálakat, amik megjelennek ebben a könyvben. Azoknak is javaslom, akik szeretik a naplószerű könyveket, ugyanis ez abban a formában íródott.
Ne olvassa el, aki...
Nem ajánlom azoknak az olvasóknak, akik nem szeretnek a szerelemről is olvasni egy könyvben. Továbbá, aki nem rajon érte, ha egy könyv cselekménye kissé túl részletes és kevésbé pörgős. Ezek mellett, ha valakinek nincs kedve átlagos és viszonylag hétköznapi könyvet olvasni, az akkor most még tegye ezt a könyvet félre. Végül még megemlíteném azt is, hogy ugyan nem tilos a fiúknak a kezükbe venni ezt a regényt, de azért nem feltétlenül javasolom nekik.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz