Leiner Laura: Maradj velem (Iskolák versenye 2.)
"Elérkezett az Iskolák Országos Versenyének hatodik napja, és a piros csapat szétesni látszik. A kezdetben barátságosnak tűnő megmérettetés egyre komolyabbá válik, a feladatok egyre megterhelőbbek, egyre fájóbb a családtagok hiánya, és a négy gyökeresen eltérő személyiségű diáknak egyre nehezebb igazi csapatként együttműködnie. Bizonyos helyzetek még a Szirtes gimi páratlan logikájáról és éles eszéről ismert matekosát, Újvári Hannát is komoly kihívások elé állítják. Vajon a csapat érdekei a fontosabbak, vagy a verseny során kialakult kapcsolatok? Van-e értelme sportszerűnek maradni, ha más is piszkosan játszik? Egyáltalán, lehet-e ez a játék több, mint egy jelentéktelen vetélkedő, amiről még senki sem hallott, és ahol színes ruhás diákok versenyeznek egy műanyag kupáért? És nem mellesleg: okos dolog-e beleszeretni valakibe, aki az egyik rivális csapat öltözékét viseli?
A Maradj velem az Iskolák versenye-trilógia második része."
Leiner Laura: Maradj velem  (Iskolák versenye 2.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Konstans feszültség volt jelen a könyvben, mivel versenyen játszódik a trilógia. A résztvevőkön kívül mindenkinek ismeretlen versenyen pedig mindenki nyerni akar, így néha egészen megdöbbentő, milyen viselkedési formákat képesek egyesek felvenni ennek érdekében.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős, mert korához képest korábbi vesztesége miatt nagyon érett és értelmes karakter: rengeteg dologra (előbb) rájön, mint akárki más. Kifejezetten gyorsan tud gondolkodni és a problémamegoldó képessége is nagyon gyakran remekel.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a hétköznapi történeteket feszültséggel, szerelmi szálakkal, barátokkal és álbarátokkal fűszerezve, vagy épp csak a szerző más köteit kedveli.
Ne olvassa el, aki...
Szereti a kiszámíthatóság jelenlétét egy könyvben. A történetben sokszor előfordul, hogy a versenyzők egy nehéz feladat után szusszannak egy 1-1,5 napig, majd a következő feladat híre nagyon hirtelen jön, így folyamatosan érezhető a frusztráció a levegőben. Szintén a versenyi téma miatt gyakran vannak hirtelen fordulatok: valakiről kiderül, hogy szándékai rosszak, vagy épp hirtelen valaki kiesik egy rosszul elsült feladat miatt.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz