Leigh Bardugo: Árnyék és csont


"Alina ​Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek. Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából.. . "
Leigh Bardugo: Árnyék és csont
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
egy különleges, orosz folklór ihlette világba csöppentünk. A szereplők jól lettek megalkotva, látszik az emberi mivoltuk, a belső, önmagukkal vívott csatáik, és a motivációjuk.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert Alina fantasztikus képességek birtokában van. Noha nem mindig tudatosan, de felülkerekedik minden nehéz helyzeten. Annak ellenére, hogy az egyik legfontosabb és legerősebb képességű grisa, ő ragaszkodik Malhoz, a gyerekkori barátjához.
Annak ajánlom, aki...
kedveli a fantasyt, az ifjúsági regényeket, az orosz mondavilágot. Vagy csak szeretne misztikus utazásra menni egy napidézővel és egy nyomolvasóval. Fiúknak, lányoknak, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt izgalmas olvasmány.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti az orosz kultúrát, mert zavaró lehet a nevek olvasása során (pl. Novokribirszk, Orecev, moj szoverenyij, moj cárevics). Aki pedig a valósághű könyveket preferálja, szintén ne olvassa el, ugyanis bővelkedik misztikummal és kalanddal.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz