Laura Ingalls Wilder: A farm, ahol élünk
Kiadó: Mágus
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 206

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

A könyvsorozatnak ebben a második kötetében az Ingalls család az erdei kunyhóból tovább költözik Kansas füves síkságára. Megtelepednek, házat építenek, csodálatos természeti környezetben kezdik új életüket – amelyet azonban nem várt kalandok tarkítanak. A kis családnak sok gonddal kell szembenéznie, de szülők és gyerekek kiveszik részüket jóból-rosszból egyaránt és sikerül úrrá lenniük a nehézségeken, megőrizni derűjüket, összetartozásukat.
Laura Ingalls Wilder: A farm, ahol élünk
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
rengeteg sok izgalmas kalandot éltek át a szereplők, de emellett meg tudták őrizni (legtöbbször) a nyugalmukat, vidámságukat. Soha nem lehetett tudni mi fog történni a következő pillanatban. Könnyen olvasható, megérthető regény.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Szívesen lennék a főhős ebben a regényben, mert sok kalandban van része és családjával egy nagy síkságra költözhetett. A főhős nagyon hasonlít rám, még a nevünk is azonos. Nem lennék a főhős helyében, mert a regény végén ott kell hagynia új otthonát.
Annak ajánlom, aki...
szereti az olyan regényeket, melyekben indiánok is szerepelnek, szereti az izgalmakat és a váratlan fordulatokat, melyeket lehetetlen kiszámítani, és aki szereti az állatokat.
Ne olvassa el, aki...
a szerelmes regényeket kedveli és az se akinek semmi kedve az életét egy farmon, állatok között leélni, ahol reggel 4 órakor kelni kell, hogy az állatok időben meg legyenek etetve és ahol esténként farkasüvöltés veri fel az este csendjét.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz

Összefoglalás SMS-ben: A könyv egy családról szól, melynek tagjai elhagyják egykori lakóhelyüket és kiköltöznek Kansas füves síkságaira. Sok viszontagságban van részük, sok páratlan kalandban, de ők kiállnak minden próbát és megőrzik összetartásukat, derűjüket.