Kimura Rei: Pillangó a szélben
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk."Pontos és alapos korrajz ez a regény is, akárcsak a 2010-ben megjelent Japán rózsa. Néha egy-egy finom hasonlat futama a sorok között, mintha Okicsi pengetné bánatosan szamiszenje húrjait. Megérzések, jósálmok, hiteles japán misztika, egy túlérzékeny, képzelgésre hajlamos lélek nem e világi fogódzói az olvasó lelkét is mindvégig megpengetik."
Kimura Rei: Pillangó a szélben
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
már a könyv elején úgy éreztem, hogy egy hatalmas utazásban van részem. A mű segítségével átélhettem a japán történelem egy kevésbé ismert, bár szerintem annál fontosabb, részletét.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem szivesen lennék a regényben főhős, mert eleinte úgy tűnik, hogy Okicsi élete tavaszán rátalál az igaz szerelemre és majd boldogan élnek amíg meg nem halnak. Sajnos a fiatal lány feje felett egyre sötétebb felhők kezdenek el gyülekezni és rájön, hogy csak egy eszköz a nagy hatalommal rendelkező nagyurak kezében.
Annak ajánlom, aki...
édeklődik a japán mitológia és történelem iránt. Annak is ajánlom aki csak annyit tud a felkelő nap országáról mint én. Bevallom, hogy a könyv elolvasása előtt, Japán nekem nemigen volt több, a technika fejlődésénél és a cseresznyefák virágzásánál. Viszont úgy érzem, hogy a regény elolvasása után közelebb került hozzám ez a kultúra.
Ne olvassa el, aki...
szereti a sablonos szerelmi történeteket, mert ez egy egyedi és talán mondhatni, hogy varázslatos is, bár ezt szerintem mindenki maga döntse el.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz