Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl. Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamájával és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket. Így érkeznek meg egy ontariói kisvárosba, Thunder Baybe, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…"
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a történet izgalmas, és érdekes elemekkel van tűzdelve. Vannak benne "üresjárat" jelenetek, de ezek közben sem unatkoztam, a nagyobb hangvételű megmozdulások után szükség van ezekre a kis szünetekre. A karakterek első ránézésre ugyan olyanok, mint akármelyik ifjúsági regényben, azonban a történet előrehaladtával ez cáfolódik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, hiszen folyamatosan a saját életét kockáztatja, igaz, a jó cél érdekében. Továbbá azért sem cserélnék Theseus Cassioval, mert szerencsétlen egy halott lányba szeret bele. Azért akárhonnan nézem, ez elég nagy szívás.
Annak ajánlom, aki...
szereti a horrort, és szereti a romantikát. Érdekes kombináció, és kevés esetben működőképes, de azt hiszem ez a regény kivételt képez. Hiszen itt ténylegesen veszélyes lényekről van szó, nem csillogó porcelánbabákról.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti ha egy könyv tele van felesleges nyállal, és drámázással. Hiszen az ember, aki szellemeket öl -titokzatos szellem, aki akármelyik pillanatban képes lenne letépni a fejét páros elég problematikus. Azoknak, akik szeretik a macskákat, szintén nem ajánlom.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz