Kathy Reichs: Fertőzöttek (Virals 1.)


"Tory Brennan vérében pezseg a kalandvágy. Nem csoda, hiszen a világhírű törvényszéki antropológus, Temperance Brennan unokahúga. Tory és tudóspalánta barátai, Ben, Hi és Shelton Dél-Karolina egyik félreeső szigetén élnek, de szabadidejükben a Loggerhead-sziget mocsaraiban és a LIRI Kutatóintézet épülete körül ólálkodnak. A titokzatos fertőzés örökre megváltoztatja a négy fiatal DNS-ét és életét. Már nem csak barátok – egy falkába tartoznak. Veszélyesek. Fertőzöttek. A fiatalok tudományos kíváncsiságukat és újdonsült adottságaikat felhasználva egy hidegvérű gyilkos nyomába erednek. A kérdés csak az, hogy képesek-e addig életben maradni, amíg elkapják a kegyetlen ismeretlent."
Kathy Reichs: Fertőzöttek (Virals 1.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
ez a történet tele van izgalmakkal, rejtélyekkel, ami nem csak számunkra, hanem szinte az összes ember számára letehetetlenné tesz egy könyvet. Szerettük a hozzánk, kamaszokhoz szóló gondolatmenetet és a fergeteges poénokkal teletűzdelt sorokat. Mivel csapatunk nem csak lány tagokból áll, külön értékeltük hogy nem volt benne egy, az elejétől a végéig húzódó szerelmi szál, hisz amúgy sem romantikus regényt akartunk olvasni, hanem egy frappáns, tudományos- fantasztikus regényt, amit meg is kaptunk.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert Tory fiatal kora ellenére hatalmas szellemi képességgel, problémamegoldó képességgel, óriási bátorsággal és 3 fantasztikus baráttal rendelkezik. Nem ismer félelmet, és még anyja korai halálával és apja megismerésével is sikerül megbirkóznia. Szellemes, jó humorú, törődő ember akit még az sem rettent el, ha az általa kedvelt srác csőbe húzza. Igaz, hogy könyvszereplő, de ez nem állított meg minket abban hogy mindannyiunk példaképévé, barátjává váljon.
Annak ajánlom, aki...
izgalomra, nevetésre, kalandra, gyilkossági történetre, görcsös feszültségre az ugráló képsorok olvasása alatt és remek szórakozásra vágyik. A történetszál velünk egy időben történik, így akit esetleg az antik könyvek taszítanak az olvasástól, annak nem kell félnie. Aki szeret a kamaszok gyökerestől felfordult életéről olvasni tudományos-fantasztikus keretben egy kis szerelmi szállal, annak ez egy tökéletes könyv lesz.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a fantasy regényeket, a krimiket, és aki túl lusta ahhoz hogy elolvassa ezt a remekművet. Ha van olyan, aki egy könnyed, egyszerűen értelmezhető olvasmányra vágyik, az hagyja ki ezt az antropológiai szakszavakkal átitatott regényt. Mivel ez a könyv erősen beletartozik a tudományos fantasztikus regények hatáskörébe, így a műfajt nem kedvelők nem igazán kedvelnék a Fertőzötteket. De ha közéjük(közénk) tartozol, ez lesz a következő nagyszerű könyv számodra.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz