Katherine Paterson: Csillagnéző
Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 221

A 12 éves Angel Morgannek hirtelen kell felnőnie. Anyja eltűnik, idős nagyanyjánál felejti őt és kisöccsét. Mindhármukról a kislánynak kell gondoskodnia, titkolva helyzetüket a külvilág elől. Angel számára csak egyvalami nyújt némi vigaszt: barátságot köt egy idegennel, aki a csillagokat tanulmányozza távcsövével, s őt is tanítgatni kezdi az égbolt titkaira. Ezek a szép esték azonban csak rövid időre feledtetik a konzervételek, az örökös házimunka egyhangúságát. Miként talál kiutat Angel e mindannyiuk számára reménytelen helyzetből? – ezt meséli el Katherine Paterson lebilincselő regényében.
Katherine Paterson: Csillagnéző
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon szép történet annak ellenére, hogy kissé szomorú. Elgondolkozhattam a történteken, a helyzeteken és jól beleképzelhettem magamat. Ja, és még a csillagokról is tanultam!
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék, mert sokszor elgondolkodtam a helyzetek megoldásain. Meg mert egyébként is érdekel a csillagászat, meg az egésznek a szerintem varázslatos világa.
Annak ajánlom, aki...
Egy kicsit megható, elgondolkodtató könyvet olvasna, érdekli a csillagok világa és igazi, történéseket feldolgozó olvasmányt szeretne.
Ne olvassa el, aki...
Nem bírja, hogy vannak kicsit kilátástalannak tűnő és nyomasztó helyzetek és aki inkább csak lazábbat akar olvasni.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz