Kanehara Hitomi: Pirszinget a kígyónak
A könyvet 18 éven felülieknek ajánljuk.

"Egy fiatal lány húsba vágó története, aki alámerészkedik Tokió sötét bugyraiba.
A regényben a tizenkilenc éves Luit megbabonázza új barátja, Ama kettévágott kígyónyelve, és révületében nekivág az élet túloldalára vezető útnak. Tokió utcáin a fájdalom átszüremlik az örömbe. Megismeri Ama barátját, Sibát, a tetováló mestert, akinek hideg szemei pusztító titkokat sejtetnek. Mikor Ama és Siba vakmerő viselkedése veszélyes következményekbe torkollik, Lui válaszút előtt találja magát: jó és gonosz, élet és halál, szerelem és gyűlölet között.

A könyv kritikusai és olvasói körében egyaránt osztatlan sikert aratott, csak Japánban több mint egymillió példányban kelt el, számos nyelvre lefordították és Kanehara irodalmi hírességé vált saját hazájában. Pirszinget a kígyónak című műve meghozta húszéves alkotójának az Akutagava-díjat is, Japán legnagyobb irodalmi elismerését, melynek ő volt az egyik legfiatalabb kitüntetettje."
Kanehara Hitomi: Pirszinget a kígyónak
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Szótlan vagyok az olvasása után, a mű teljesen lesokkolt. Rövid terjedelmű, mégis rengeteg dolog történik. A legszomorúbb része, hogy egyes emberek valóságát ábrázolja.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a főhős, olyan dolgokon kell testileg és lelkileg is keresztülmennie, amit senkinek nem kívánok.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki nem fél az extremitástól és nem kavarja fel egykönnyen az erőszak.
Ne olvassa el, aki...
Nem ajánlom a könyvet azoknak, akik kikapcsolódást keresnek az olvasásban, mert ez a regény érzelmileg megterhelő lesz. Nem ajánlom továbbá azoknak, akik romantikus regényt keresnek, mert ugyan fut romantikus szál a regényben, közel sem egy ideális szerelmi történet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz