Kalas Zsuzsa: A szeretettolvajok
Kiadó: Kolibri
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 151

Láttál már repülő motorost? Vagy ahogy egy macska eltűnik egy titkos csapóajtón? Kaptál már ajándékba motorbajnok babát vagy kulcstartót? Szerencsés vagy, ha nem! A Tömő utcában lakik egy kisfiú, aki látott repülő motorosokat, s bár kezdetben a szülei csak legyintettek rá, azok egyszer csak mindenütt megjelentek. Persze nehogy azt hidd, hogy valós alakjukban! Játék figuráknak álcázták magukat. És az emberek, miközben rajongani kezdtek értük, nem vették észre, hogy épp a legféltettebb kincsüktől fosztják meg őket… A rejtélyes esetek tanúja mindössze egy gilisztagyerek és egy kiscica. De vajon elegendő-e az ő elszántságuk a város megmentéséhez?
Kalas Zsuzsa: A szeretettolvajok
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
amikor a cica, vagy a giliszta szemszögéből láttuk a történetet, akkor az teljesen más volt, mintha végig csak emberek szerepeltek volna benne, és ez az elem tette érdekesebbé és egyedibbé a könyvet. Volt benne néhány izgalmas rész, amik emeltek a történet minőségén és megakadályozták, hogy minden unalmasra forduljon. A szereplők barátságosak voltak egymással és mindig segítették a másikat.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Ebben a regényben kicsit nehéz eldönteni, hogy ki a főhős, mert a történet sok vonalon játszódik, ahol a szereplőknek sokszor nagy részük van a cselekményben, de talán mégis Giliszta Kázmér az, aki leginkább kiveszi a részét a történetből. Az ő helyében nem szívesen lennék, mert nem szeretnék giliszta lenni és földet enni. Ezenfelül Kázmér sok veszélyes kalandon esik át, például mikor a cseréppel, amiben van, az utcára zuhan a harmadik emeletről.
Annak ajánlom, aki...
szereti a mindennapi történeteket, amelyek közepes mennyiségű képzelet-szülötte eseménnyel vannak átszőve. Kedveli ha a történet közben felmerül néhány kérdés, vagy egy rejtély. Érdekesnek tartja, amikor az állatok is részt vesznek a történet alakításában.
Ne olvassa el, aki...
azokat a könyveket szereti, amelyekben a történet lassan és egyenletesen folyik. Nem szereti, ha az állatok az emberekéhez hasonló képességekkel vannak felruházva. Nem szereti, ha a könyvben aljas tettek fordulnak elő, mint egy giliszta család összebogozása, vagy a szeretet ellopása.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz

Összefoglalás SMS-ben: Mi történik, ha ellopják a szeretetet? Nem tudjuk biztosan, de szükség lesz az emberek és az állatok összefogására.