K. A. Tucker: Sodrás
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"Mindenki azt mondogatja Cole-nak, tudják, hogy amit tett, nem volt szándékos, ő mégis folyton magán érzi tekintetük súlyát, és hallja a suttogásukat a háta mögött. A srác mindezek mellett a borzalmas bűntudattól sem képes megszabadulni, ami mindig rátör, valahányszor csak a lányra gondol, aki még csak a kórterme közelébe sem engedi őt, hogy Cole bocsánatot kérhessen. Ahogy telnek a hónapok, és Cole-on egyre jobban elhatalmasodik a bűntudat és a magány, a fiú markából kezd minden kicsúszni, ami valaha is fontos volt a számára: az egyetem, a barátnője, a jövője. Az élete. Ám Cole-nak előbb le kell érnie a gödör legaljára, hogy rájöjjön, van még kiút személyes poklából: a megbocsátás."
K. A. Tucker: Sodrás
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
ez egy olyan történet, ami bárkivel megtörténhet. Nagyon tanulságos, hiszen megtudhatjuk, hogy mekkora súlya van egy ilyen balesetnek, amit, aki még nem tapasztalt, csak sejteni merészelt. Illetve egy nagyon fontos üzenetet hordoz a könyv, ami pedig nem más, mint az ittas vezetés elleni felhívás. Mint a történetben, a valóságban is számos balesetet okozott már az ittas vezetés, úgy gondolom mindenki számára hangsúlyozni kellene a lehetségesen bekövetkezhető veszélyeket.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert egy ilyen sorsot senkinek sem kívánnék, még a legádázabb ellenségemnek sem. Egy ilyen tragédia mindent a feje tetejére állít az életben és rendesen a földhöz dob. Viszont a főhős kemény harcot vívott a gödörből való felülkerekedésért, igaz, nem elsőre sikerült ezt elérni. Azonban, ami fontos, hogy ne adjuk fel a legelső bökkenő után, küzdeni kell!
Annak ajánlom, aki...
a témával kapcsolatban szeretne megtudni információkat, például, hogy milyen érzelmek kerülnek előtérbe különböző személyek szemszögeiből egy ilyen baleset kapcsán. A bűntudat, a felelősségérzet, a feltétel nélküli szeretet, a csalódás, majd a fájdalmas küzdelem. Nem éppen egy könnyű olvasmány, fiatalokról szól fiataloknak, hogy megismertesse velünk, hogy milyen következményei lehetnek egy ilyen hibának, pedig lehet, hogy épp mi vagyunk azok, akik csak rosszkor voltunk, rossz helyen.
Ne olvassa el, aki...
nem viseli jól a tragikus történeteket. Lelkileg elég megrázó lehet a történet, főleg azok számára, akik voltak már hasonló helyzetben. Ha vidám történetre vágysz éppen, akkor ne ez legyen a választott olvasmányod. Szomorú történetével rendesen elgondolkodtatja az embert az élet és halál kérdéseiről.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz