Jókai Mór: Az arany ember
"Timár Mihály teljesíti egy gazdag basa utolsó kívánságát: megmenti a lányát és a vagyonát. Timár arany ember? Timár Mihály úgy lesz dúsgazdag kereskedő, hogy magához veszi a basa kincseit. Timár csaló? Timár Mihály feleségül veszi a basa lányát, így visszakerül a vagyon jogos tulajdonosához. Timár arany ember? Timár Mihály szerelembe esik egy másik nővel, ám erről nem szól a feleségének. Timár csaló? Timár Mihály végül a feleségét és a szerelmét is boldoggá teszi. Timár arany ember? Timár Mihály megszökik otthonról, és elbújik egy szigeten. Timár csaló? Jókai legkedvesebb regényének modern, könnyen olvasható változatából kiderül, hogy Timár valójában arany ember vagy csaló."
Jókai Mór: Az arany ember
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
szórakoztató és viszonylag gyors tempójú volt a történet. Nagyon tetszett benne az, hogy egy olyan ember életének a nagy részét mutatta be a mű, akivel nem mindennapi dolgok történtek és az egész történet egy esemény miatt következett be. Ezen felül megjelentek különböző erős és gyengébb érzelmek a műben amik sokkal színesebbé tették azt. Emellett vannak olyan részei is a műnek, ahol az ember lerágja a körmeit az izgalomtól.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős, mert olyan fordulatot vett az élete, amit szerintem mindenki szeretne megélni. Ezen felül azok az izgalmak és érzelmek amiket átélt a főhősünk, leírhatatlanok, de az a része amit a könyv át tudott adni és az olvasó be tud fogadni, egész egyszerűen fenomenális. Nem lennék a főhős, mert attól, hogy még nagyon is szépre fordul az élete és irigylésre méltó, csomó olyan dolog történik vele, többek között tragédia, ami egy normál embert kettétörne, vagy iszonyatosan sok gondja lenne azzal, hogy megpróbálja rendbe hozni a dolgokat/megjavítani az életét.
Annak ajánlom, aki...
szereti az olyan történeteket, ahol van egy vagy akár több szerelmi szál is, a rossz elnyeri a méltó büntetését. Ezen felül azoknak is csak ajánlani tudom ezt a könyvet, akik szeretnének betekintést nyerni egy nem mai napokban élt ember életébe, hogy régen mit hogyan csináltak az emberek. Ezek mellett pedig még azoknak ajánlom ezen elképesztő művet, akiktől nem áll messze az izgalom, esetleg kedvelik a néhol sötétebb, homályosabb műveket.
Ne olvassa el, aki...
nem éppen kedveli a szerelmi szálakat és a jól bevált jó győz, rossz veszít forgatókönyvet. Ezen felül igaz hogy nagyon is pörgős/izgalmas a mű, néhány helyen az ember igenis rá tud unni, így aki hamar képes elveszteni az érdeklődését, annak lehet hogy nem ez a legmegfelelőbb könyv.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz