John Green: Katherine a köbön
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 364

Tizedik ​Katherine csak azt akarta, hogy barátok legyenek. Tizennyolcadik Katherine e-mailben rúgta ki. K-19 összetörte a szívét. Colin Singleton kizárólag Katherine nevű csajokra bukik. És ha sikerül összejönnie valamelyik Katherine-nel, akkor Colin előbb-utóbb lapátra kerül. Hogy egészen pontosak legyünk, eddig tizenkilenc alkalommal. Colin, az anagrammakedvelő, elkeseredett gyermektehetség tízezer dollárral a zsebében, egy vérszomjas vaddisznóval a nyomában és az anyósülésen túlsúlyos, Judy bírónő-rajongó barátjával kalandos útra indul, de egyetlen Katherine sem bukkan fel a láthatáron. Colin elhatározza, hogy megalkotja az Alapvető Katherine előreláthatósági elméletet, amely reményei szerint bármely Kirúgott számára képes megjósolni bármely kapcsolat kimenetelét, és ezáltal talán visszaszerezheti a lányt. Az Alaska nyomában szerzőjének árnyalt humorú regényében szó esik még szerelemről, barátságról és egy halott osztrák-magyar trónörökösről is. John Greent a házassága előtt tizenháromszor rúgták ki. De Katherine nevű lány egyszer sem.
John Green:  Katherine a köbön
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
az író nem félt kimondani igazságot akármiről is legyen szó, a legőszintébb módon fogalmazott, emiatt igazán lehetett azonosulni magával a történettel, illetve a szereplők mindennapi problémáival. Ki ne tenné fel magában a Colin és Hasszán által feltett kérdéseket? Mért nem működnek a kapcsolataim? Elég okos vagyok-e ahhoz hogy bármi maradandót alkossak? Mi lesz velem a középiskola után? Nekem való-e az egyetem? Ezekre és még sok másra kaptam elgondolkodtató válaszokat a könyvben, amelyet a jövőben akár hasznosíthatok is.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert Colin hiába okos és hiába szeret, egyikben sem annyira jó hogy maradandót alkosson vagy kapcsolata pár hónapnál tovább tartson.
Annak ajánlom, aki...
nem igazán szereti a misztikus könyveket, aki inkább valami reális elgondolkodtató történetet szeretne olvasni, amely a túlzott megfelelni akarásnak a legyőzéséről szól, hogy egyszerűen csak élvezni tudjuk az igazán átlagosnak tűnőt.  
Ne olvassa el, aki...
irtózik a matematikától és már a függvény szó hallatán is fel áll a szőr a hátán. A matematika ismerete nélkül nem teljes a sztori, de ha nem vagy egy matekzseni, akkor segíthet a függelék, melyben egy matematika professzor próbálja lefordítani Colin nyelvét, hogy azt a normális földi halandók is érthessék. John Green humora igen sajátos, néha kissé túl szókimondó, nem mondható szépirodalminak. Bár sokan ezt a nyílt, őszinte hangot értékelik az írásaiban.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz