Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 552

14 éven felülieknek ajánljuk!

A világszerte méltán népszerű írónő új regénye olyan problémákat feszeget, amelyek nemcsak Amerikában, hanem Magyarországon is egyre inkább gondot jelentenek: visszaüssön-e, akit bántalmaznak? Érdemes-e minden értékítéletet és meggyőződést feladni, csak hogy befogadjon minket a közösség? Mekkora a szülők felelőssége, és meddig terjed a tanároké, a társaké, a környezeté? Homokba dughatjuk-e a fejünket, vagy ezzel csak saját magunkat és gyermekeinket veszélyeztetjük? Lehet, hogy nem elég jól, nem elég okosan szeretjük õket, és így nem is tudjuk megvédeni õket se maguktól, se a világtól?
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
...fiatalokról szól, olyan témáról amivel nap mint nap találkozunk. Ez a kirekesztés, a megkülönböztetés, és a fizikai erőszak. Arra mutat rá a regény, hogy nem szabad bántanunk másokat, azért mert nem olyanok mint mi. Peter megoldása se jó, mivel az erőszak nem old meg mindent. Épp ezért kell nyitottnak lennünk, és toleránsnak a többi ember felé. Nagyon tanulságos könyv.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
... nem lennék a regényben főhős mert nem követendő és szimpatikusak a cselekedeteik. Josie és Peter a két főhős, valamint a szülőket is ide sorolhatjuk. Esendőek, emberiek de rossz is volt olvasni, mert sajnáltuk őket.
Annak ajánlom, aki...
...szereti az elgondolkodtató regényeket, kényes téma, de beszélni kell róla. Nagyon ajánljuk az összes diáknak, és a szülőknek, tanároknak hogy tanuljanak belőle, hogy egy rossz szó, bántás másnak mit jelenthet, valamint szánjunk a másikra elég időt. Nagyon sajnáltuk Petert is (nem értünk egyet a cselekedeteivel) de a folytonos atrocitások, lelki terror, kirekesztés vezetett el a végkifejletig.
Ne olvassa el, aki...
...irtózik az erőszaktól. Valamint aki nem szeret ugrálni az idősíkokban, bevalljuk ezt nem mindig szerettük a könyvben.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz