Jessica Day George: Éjféli bál


"Rose hercegnő a legidősebb tizenkét lánytestvér közül, akik arra kárhoztattak, hogy a gonosz Kőbezárt király palotájában, mélyen a föld alatt táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve átok ül rajtuk, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúláncra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra – az igaz szerelemre. A Széttáncolt cipellők című mese újrafeldolgozásával Jessica Day George megint megmutatja, milyen mesterien alkot valami teljesen újat egy történetből, amelyről csak hittük, hogy ismerjük."
Jessica Day George: Éjféli bál
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
egy nagyon ötletesen átdolgozott verziója a 12 táncoló hercegnőnek. A történet sötét és áldozatokkal járó oldalát is életszerűen, emberi viselkedésnek megfelelően mutatja be. Nagyon megkapóak a hercegnők nevei, és egyszerű volt őket megjegyezni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem igazán szeretnék a főszereplő helyében lenni, mivel rengeteg mindent elveszített, és sok rosszon ment keresztül rajta kívül álló események következtében.
Annak ajánlom, aki...
szereti ha egy régi történetet újraírnak és még több érdekes részletet raknak bele.
Ne olvassa el, aki...
nem ismeri az eredeti történetet, mert így nincsen viszonyítási alapja, hogy mégis mennyi új, érdekes karakterfejlődés és hozzáállás van jelen a könyvben.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz