Jaroslav Haąek: ©vejk
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 894

A regény hőse, mint az alcím is állítja, egy „derék katona”. Furcsa tisztesség a ©vejké: részt vehet az első világháborúban, először a hátországban (katonai fogdákban és egészségügyi intézményekben), majd a fronton, végül fogságban. ő a készséges kisember, aki roppantul igyekszik a tisztesség és becsület látszatát kelteni, azonban menti a bőrét, mégpedig úgy, hogy addig hülyéskedik, amíg a bolondok közé zárják, mert tohonyaságaival és furfangjaival terhére van a katonai feljebbvalóinak.
Jaroslav Haąek: ©vejk
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Oda kellett figyelni a történetre,mert Svejk állandóan melléktörténeteket mesélt amelyekben könnyen elveszhet az ember. Sokat lehetett nevetni rajta, valamint az író másként tárta elénk a világot mint a történelemkönyvek,a szereplői nagy része valós ember akikkel az író is találkozott.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a helyében mert valahogy mindig szerencséje lett, valamint betegsége ellenére i bevonult katonának. Nem lennék a helyében mert eléggé ostoba, olyan szinten hogy még a bolondok házát is megjárta, sokszor börtönbe került és állandóan ide-oda hánykódott.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a vicces történeteket, akinek nem baj hogy a vicces történeteknek mindig ugyanaz a főszereplőjük és nagyon hasonlítanak egymásra körülbelül 800 oldalon keresztül. Aki szeretné az első világháborút a köznapi ember szemével is nézni, aki kevésbé szomorú szemszögből akar beletekinteni a katonák életébe mint a Nyugaton a helyzet változatlan-ban.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti a terjengős vicces történeteket, akit zavar hogy állandóan melléktörténetekkel bombáznak amelyeknek nincs túl sok közük a fő eseményekhez, aki nem szereti hogyha a főhős nem mondható hősiesnek. Nem szereti ha a történet nincs befejezve(meghalt az író).

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz

Összefoglalás SMS-ben: Egy katona mindenáron el akarja kerülni a frontot, ezért állandóan hülyéskedik. Végül mégis csak kikerül a frontra. Nincs vége.