Jane Hawking: Utazás a végtelenbe
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 488

16 éven felülieknek ajánljuk!

Lenyűgöző memoárjában Stephen Hawking első felesége mesél rendkívüli házasságuk rejtelmeiről. Stephen tudományos hírnevének növekedése közben teste egyre jobban összeomlott az őt sújtó motoros neuron-betegség következtében, és Jane elfogulatlanul számol be róla, hogyan igyekezett egyensúlyba hozni a huszonnégy órás ápolónői szolgálatot a gyarapodó család egyre növekvő igényeivel. Kivételesen őszinte, megindító és sokszor vicces könyvében Jane Hawking nem csupán első házasságának bonyolult és fájdalmas dilemmáit osztja meg az olvasóval, hanem azt is, hogy milyen megpróbáltatások elé állít a hírnév és a vagyon egy házasságot.
Jane Hawking: Utazás a végtelenbe
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
megismerkedhettem Stephen Hawking életével és munkásságával, a betegségével járó gondokkal, és a pénz, a hírnév és a siker okozta megpróbáltatásokkal. A könyv humoros, megindító, és inspiráló, ugyanakkor komoly, összeszedett és igényes is. Jane Hawking őszintén számol be az életük viszontagságairól, megmutatja a kendőzetlen igazságot ebben a könnyed hangvételű önéletrajzban.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a könyvben főhős, mert Stephen és a családja élete teli volt megpróbáltatásokkal. Továbbá azért sem lennék, mert nem szeretnék híres lenni. Lennék a könyvben főhős, mert jó lenne olyan okosnak lenni, mint Stephen Hawking.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szeretne egy humoros könyv keretében megismerkedni a fent említett híres elméleti fizikus eseménydús, elgondolkodtató és fájdalmas életével. Ajánlom annak, aki nem riad meg az önéletrajzoktól, szívesen olvassa őket.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti az önéletrajzokat és a hosszabb könyveket. Az idősebb korosztálynak ajánlanám. Csak az olvassa el, akit igazán érdekel a könyv, mert ha valakit hidegen hagy Stephen Hawking élete, akkor nem fogja örömmel olvasni.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz