Jane Austen: Értelem és érzelem
Kiadó: Lazi
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 264

A ​romantikus történet középpontjában a két Dashwood nővér, Elinor és Marianne áll, a regény címe kettejük ellentétes természetére utal. Az értelmet Elinor testesíti meg, tetteit a józan ész és a megfontolás irányítja, mindent logikusan végiggondol, mielőtt határoz vagy cselekszik. Vele szemben áll húga, ő gyakorta esik a romantikus szerelem és szenvedély túlzásaiba, érzelmi válságaitól és csalódásaitól pedig mélyen és látványosan szenved. Austen a két lány sorsát és szerelmük alakulását mutatja be az 1800-as évek Angliájában. Mindketten a boldog házasságot és az igaz szerelmet keresik – de vajon megtalálják-e?
Jane Austen: Értelem és érzelem
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
 Az Értelem és érzelem  elsőre egy könnyű szerelmi történet. Jobban belegondolva, azért a régi társadalmat írja le a hazugságokkal, kényszerházasságokkal, a nők kiszolgáltatott helyzetükkel.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
... Valójában mindkettő testvér szerepében lennénk, néha az eszünkre, máskor pedig a szívünkre jó hallgatni és tenni a dolgainkat. Megváltoztatnánk a könyvben a Marianne férjét, annyira szerettük volna ha a valódi szerelme veszi el és nem pedig az ezredes. Egyoldalú a szerelem, a lány inkább csak kötelességből és tiszteletből, csodálatból megy hozzá.
Annak ajánlom, aki...
 imádja az angolok stílusát, a kimértséget, a szerelmet, az ész és a szív csatáját, a játékosságot, az izgalmakat (Vajon elveszi végül?), na és persze a boldog befejezést :)
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a régi korokat, az ármánykodást, a régi ízes beszédet. 

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz