James Norbury: Nagy Panda és Kicsi Sárkány


"Vezérlő ​fény a sötétebb hónapokban – gyönyörű, illusztrált kiadvány két barátról, és elgondolkodtató utazásukról, amelyet a buddhista filozófia inspirált. – Mi fontosabb – kérdezte nagy panda –, az utazás vagy a megérkezés? – Az útitárs – mondta kis sárkány.
Nagy panda és kis sárkány barátok. Együtt utaznak végig az évszakokon, nappalokon és éjszakákon, esőben és napsütésben. Miközben kint vannak a természetben, reménnyel és inspirációval telíti őket a környezetük, hogy rájöjjenek, még a legsötétebb napokon is ott a bizonyosság: a tavasz mindig visszatér.
Érezd át nagy panda nyugalmát, aki mindig eszünkbe juttatja, hogy mik az igazán fontos dolgok, és nem mulasztja el kiélvezni az apró, egyszerű pillanatokat. Fedezd fel mindennapjaid világát kis sárkány kíváncsi tekintetével, akinek, bár a termete kicsi, a szíve nagy.
A két barát utazása a folyton váltakozó évszakokon át tart – csatlakozz hozzájuk, ahogyan rájönnek, hogyan éljenek a pillanatban, békéljenek meg a bizonytalanságokkal, és merítsenek erőt, hogy együtt legyőzzék az életben felbukkanó akadályokat."
James Norbury: Nagy Panda és Kicsi Sárkány
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Tudtam azonosulni a Kicsi Sárkánnyal. Ami még jobb, hogy az ismerőseimben felfedeztem a Nagy Panda szerepét. Ez megnyugtatott és megérintett olyan szinten, hogy többször is elsírtam magam. A könyv tele van szép vízfesték stílusú illusztrációkkal, amik látványossá teszik, és még jobban érzékeltetik a könyv üzenetét. Egyszerű a nyelvezete, rövid és könnyen olvasható, de mégis hatásos.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Szívesen lennék a Nagy Panda a párosunk közül, azért mert ő olyan nyugodt. Szeretnék én is ilyen pozitívan és higgadtan hozzáállni a dolgokhoz. Főleg amikor nehézségek elé kerülök. Szeretném elérni a céljaimat úgy, hogy közben mindvégig önmagam maradok.
Annak ajánlom, aki...
Akinek motivációra van szüksége. A történet leginkább azokhoz szól, akik nehéz időszakon mennek keresztül vagy mentális problémákkal küzdenek. Vagy aki vonzódik valamilyen szinten a buddhizmus vagy a kelet-ázsiai kultúra iránt.
Ne olvassa el, aki...
Akit nem érdekelnek az ilyen bölcsességek, amikre a könyv felhívja a figyelmet. Ez nem egy akciódús kalandregény. Ez csak egy panda és sárkány barátsága és gondolataik, amikről az úton beszélgetnek.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz