James Dashner: Halálkúra (Útvesztő 3.)
"A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket. A csapat tagjaitól várják ugyanis, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető halálos vírus ellenszerét. Csakhogy Thomas sokkal több mindenre emlékszik, mint a VESZETT vezetői hinnék. Hazugságokkal többé nem mennek semmire. Ám a dermesztő igazság jóval veszélyesebb, mint azt Thomas valaha gondolta volna. A csapat újabb gyilkos kalandra vállalkozik, hogy kifürkéssze a VESZETT legnagyobb titkát. Menekülésük során tomboló Buggyantakkal és profi fejvadászokkal kell megküzdeniük, majd egy titkos szervezet csap le rájuk. Milyen árat kell fizetniük azért, mert a saját kezükbe vették a sorsukat? Túlélheti-e vajon bárki a Halálkúrát?"
James Dashner: Halálkúra (Útvesztő 3.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
az előző két résztől megszokhatott izgalmat még jobban sikerült fokozni. A jelenetek sokkal drámaibbak lettek, az ember majdnem az egész könyv alatt lerágja a körmét az izgalomtól. Ezen felül pedig választ kapunk mindenre. A szereplők hátterére, mi a VESZETT és még sok másra. A tragédiák itt se maradnak el, tehát a öröm és izgalom egyensúlyozva van, ami szerintem nagyon sokat hozzátesz a könyv értékhez. Ezen felül nekem ez volt az első és egyetlen könyv, amin ténylegesen sírtam, mert annyira felkavaró, megható, szokatlan a története és a befejezés nem is lehetett volna tökéletesebb.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős, mert az amin keresztülment, olyan dolgok amiket senki soha nem fog megtapasztalni. Ezen felül a problémamegoldó és vezetői készségeit bárki megirigyelné. Nem zárkózik el az új dolgoktól, nem egy félős alak, hanem fejjel nekimegy a problémáknak és viszi előre a történetet. Ezeken kívül pedig rendkívüli karizmával és másokra való ráhatással rendelkezik, ahogy azt majd a történet előrehaladtával megtapasztalhatjuk. Nem lennék a főhős mert az a mentális nyomás ami rá van helyezve, bárkit egyik pillanatról a másikra össze tudna roppantani. Ezen felül pedig ha egy ilyen élethelyzetet túl is élne valaki, utána nem bírna normális életet élni, akkora nyomot hagyna benne a múltban történt szörnyűségek.
Annak ajánlom, aki...
szereti a nem mindennapi történeteket, amikben vegyítve van az erőszak, feszültség és tragédia. Ezen felül ajánlom azoknak akik kicsit el akarnak rugaszkodni a berögzült, "minden csak jó lehet" életmódtól, látásmódtól és meg akarják tapasztalni, milyen is lehet egy olyan világban élni, ahol a túlélés érdekében emberek bármire képesek, legyen az akármekkora elvetemültség.
Ne olvassa el, aki...
nem bírja az erőszakos, felzaklató részeket, vagy nem éppen van az ínyére az olyan világ lefestése, ahol az emberiség a kipusztulás/összeomlás szélén áll. Ezen felül nem feltétlenül ajánlom a nagyon érzékeny emberek számára sem, mert nekik nem csak felkavaró lehet olvasni, hanem rendesen fájdalmas, vagy akár nem is bírnák befejezni. Illetve mint az előző köteteknél is megszokottan, ha valaki nem bírja ki azt az érzést, hogy nincs minden tudás a tenyerében és nem ad mindenre választ a könyv, vagy ködben vezet az író, annak szintén nem ajánlom ezt a könyvet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz