J. R. R. Tolkien: Gyűrűk Ura: A király visszatér


A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

A Király visszatér című nagyszerű mű tökéletesen meséli el Frodó történetének végét, csaták, árulások és veszteségek közepette. Frodó mellett hűséges barátja, Samu a végsőkig kitart, és akkor sem hagyja cserben, mikor Frodó nem okos dolgokat művel a Gyűrű miatt. Gollam ebben a részben is furfangos, és mit sem veszít gonoszságából. Aragorn, a csodálatos régi királyok egyenes ágú leszármazottja, végre trónra szeretne lépni, de ezt nem minden Középfölde-lakó akarja. Tökéletesen leírt az összes csatájuk, és több misztikus varázsló alak is felbukkan. A Kiráy visszatér pedig fantasztikus cím, mivel Aragorn nagyszerűen megállja a helyét lojális bajtársai és barátai oldalán.
J. R. R. Tolkien: Gyűrűk Ura: A király visszatér
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Tökéletesen van leírva, nagyszerűen van adagolva az izgalom és a lojalitás a barátok között. Elképesztő, mindemellett eredeti, varázslatos és magával ragadó könyv. A terjedelmétől függetlenül is népszerű, aki csak olvasta, mindenkinek tetszett. Jó volt, hogy egy kitalált világban játszódott, és hogy térkép is volt az elején.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Szívesen lennék Frodó, szerintem nagyon izgalmas lehetett, hogy ennyi mindenen keresztülment. Hiszen Frodó csatákon, boldog pillanatokon, barátságokon, félelmeken, ismereteken és tapasztalatokon van túl és ezek után kilencujjú Frodó olyan híres és közkedvelt lett nem csak Hobbitfalván, hanem a rendes és valódi világban is, hogy szerintem bárkinek megérné.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a fantasykat és Tolkient, aki olvasta a Harry Pottert, aki nem rakja le az első könyv után, és annak, aki nem bánja, ha pár hónapig csak egy könyv lesz a kezében.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa, aki nem bírja a véresebb részeket, semmiképp se olvassa el, aki nincs hozzászokva a fantasy műfajhoz ezenkívül annak sem ajánlom, aki nem bírja a feszültséget.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz