J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter 3.)
"Azkabanból, a gonosz varázslókat őrző rettegett és szuperbiztos börtönből megszökik egy fogoly. A Mágiaügyi Minisztériumban tudják, hogy a veszélyes szökevény Roxfortba tart, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. A varázslónövendék Harry Potter és barátai számára a harmadik tanév sem csak a vizsgák izgalmait tartogatja."
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter 3.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Izgalmas volt. A Harry Potter könyvekre általában is jellemző, hogy izgalmasak: a szerző minden részben valami olyan új bonyodalommal rukkol elő, ami kihat az egész könyvre. Ezen kívül a sorozat előrehaladtál az általános feszültség is fokozódik, míg az utolsó részben meg is érkezik a végkifejlet.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert ebben a részben egy érzelmi hullámvasúton megy keresztül: nem tarthat barátaival egy kirándulásra, az életére törnek, illetve felbukkan egy ismeretlen rokona; mindemellett egyszer majdnem egy kivégzést is végig kell néznie.
Annak ajánlom, aki...
Akinek tetszett az előző két rész a sorozatból, vagy látta a Harry Potter filmeket. A fantáziadús regények kedvelőinek is ajánlom, bár előtte érdemes minimum tisztában lenni az előző két rész tartalmával, hisz bizonyos jelenetek ismerete meghatározó lehet a könyvhöz.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti a fantasy-t, mint műfajt. A könyv és a sorozat is nagy mértékben alapoz erre, így aki a valósághű történeket szereti, nem fogja kedvelni ezt a könyvet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz