J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája (Harry Potter 2.)
"Harry Potter varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány - és Varázslóképző Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyult, mint amilyen az első volt. Lekési a különvonatot, így barátai repülő autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik..."
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája (Harry Potter 2.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Klasszikus értelemben volt izgalmas. Ugyanakkor a sorozatra jellemző, hogy részenként hoz be új karaktereket, az alapokat fixen tartva. Így minden részben érkeznek szerethető, és utálható karakterek is, fenntartva az egyensúlyt. Érdekes, hogy a történet előrehaladtával Harry egyre komolyabb problémákkal találkozik, ahogy telik az idő; de közben ő is felnő hozzájuk.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert még a részben megjelenő terror és félelem ellenére is izgalmas lenne a Roxfortba járni: más érzést kelt az iskola gondolata, hogyha az varázslást, és egész tanévben az iskola kastélyában lakást jelent.
Annak ajánlom, aki...
Akinek a sorozat első része tetszett (sorrendet követve éri meg elolvasni a sorozatot), vagy szereti a misztikusság és a feszültség fokozását egy könyvben.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti a fantasy könyveket, és inkább valósághű dolgokat olvas. Az egész sorozat alapja a varázsvilág létezése, így szinte minden ott is történik. Ezen kívül annak se ajánlanám, aki nem szereti, ha egy könyv főszereplője tragikus múlttal rendelkezik.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz