Holly Black: The ​Cruel Prince – A kegyetlen herceg (A levegő népe 1.)


"Persze hogy olyan akarok lenni, mint ők. Gyönyörűek, égi tűzben kovácsolt pengék. Örökké élnek. És Cardan közülük a leglenyűgözőbb. Őt gyűlölöm legjobban. Annyira gyűlölöm, hogy néha még levegőt venni is elfelejtek, amikor őt nézem. Egy szörnyű reggelen Jude és a nővérei végignézik, ahogy lemészárolják a szüleiket. A félelmetes gyilkos mindhárom lányt elrabolja, és Tündérföldére, a nagykirály udvarába viszi. Jude-ot csúfolják és kínozzák a halandósága miatt, és hamarosan rádöbben, ahhoz, hogy életben maradjon ebben a kiszámíthatatlan, veszélyes új világban, éppolyan okosnak, agyafúrtnak és hamisnak kell lennie, mint maguknak a tündéreknek. Csakhogy a hatalomhoz vezető lépcsőfokokat sötét árnyak és árulás lengi körbe. Ráadásul szembe kell néznie a dühítő, arrogáns, ám karizmatikus Cardan herceggel. A lehető legóvatosabban kell eljárnia. A bestsellerszerző Holly Black magával ragadó, a szó minden értelmében varázslatos új YA regénye. Hagyd, hogy elbűvöljön!"
Holly Black: The ​Cruel Prince – A kegyetlen herceg (A levegő népe 1.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Ez nem egy tipikus ijfúsági könyv, mert hát már az elején egy jó kis öldöklésbe csöppenünk, miután Jude és Taryn a gyilkos gyámleányaiként Tündérföldre repülnek. A világfelépítés teljesen lenyűgözött. Szépen, aprólékosan le van írva minden az elejétől kezdve. Tündérföld nem olyan csodálatos mint ahogy hangzik, tele van armánykodással, veszéllyel és halállal. A karakterek csakúgy, mint a történet nagyon izgalmas volt. Teljes mértékben magával ragadott a történet, ahogy egyre több titokra derült fény.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Őszintén szólva lennék, meg nemis lennék főhősnő ebben a történetben. Mint már említettem tele van vérrel és halállal Tündérföld, ezért csak az erős talpraesett emberek képesek ott túlélni, de még ha ez még is van benned számolnod kell azzal is, hogy túljárnak az eszeden a gyönyörű tündérek, akik csak arra várnak mikor patkolsz el. Viszont a pozitív dolog meg az, hogy csodálatos dolgok is vannak ám ott hisz az egész egy varázslattal teli világ tele felfedeznivaló csodával.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom aki szeretni a tündér világot és a nem mindennapi történeteket. Annak aki kedveli a taktikázást és a harcokkal teli történeteket.
Ne olvassa el, aki...
Annak nem ajánlom, aki nem szeretni az erőszakot és a halált. Aki nem kedveli a tündéres fantasy könyveket és a taktikázást.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz