Rachel Hawkins: Hex Hall
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 270

Négy évvel korábban Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány, amiből természetesen jó pár kalamajka származott. Egy napon aztán, amikor Sophie egyik bűbája meglehetősen rosszul sült el a szalagavató bálon, apja úgy döntött, felügyeletre szorul. A Hex Hallba, egy világtól elzárt nevelőotthonba küldte őt, ami a problémás viselkedésű prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye. A hasonszőrű csodabogár tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhetett: – három erős, szupermodell-kinézetű ellenséget szerzett, – egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelmet, – egy ijesztő kísértet kezdte követni, – és kapott egy szobatársat, akiről kiderült, hogy a suli leggyűlöltebb diákja és ráadásul vámpír. A legrosszabb azonban akkor következett be, amikor Sophie rádöbbent, hogy a diáktámadások első számú gyanúsítottja az ő szobatársa és egyetlen barátja. A vérfagyasztó rejtélyek egyre sokasodtak, és Sophie kénytelen volt felkészülnie a legnagyobb fenyegetésre, hogy egy ősi, titkos társaság mindent megtesz azért, hogy elpusztítsa a prodigiumokat – kiváltképp őt.
Rachel Hawkins: Hex Hall
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
az itthoni, iskolás létből kiszakadva egy másik középiskolába kerültem, ami ugyan az, de mégis más. Egyszerre volt ez megnyugtató,szórakoztató és elszomorító.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert szeretném megtapasztalni milyen érzés a Hekaté Hallba járni, szeretnék mágikus képességeket, még akkor is ha lehet, hogy én is csak borzalmas ruhákat tudnék varázsolni.
Annak ajánlom, aki...
szereti a kalandokat, a rejtélyeket és értékeli a szarkazmust, elvégre Sophie ezen tulajdonsága bőven megjelenik a könyvben.És azoknak, akik nem bánják, ha egy tinédzser lány szokásos problémáiról kell olvasniuk és akik esetleg szeretnének egy Archert az életükbe.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a szarkazmust és a természet feletti, misztikus dolgokat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz
2017-10-24 15:57:22Bianka-
Nagyjából az én véleményem is hasonló ezzel a regénnyel kapcsolatban, bár azért én azt is hozzátenném, hogy ebben a történetben van azért 1-2 kissé brutális gyilkosság, szóval én nagyon fiataloknak és az ilyeneket elkerülő embereknek sem ajánlanám, de ettől eltekintve egy nagyon aranyos történet. A szerző igyekszik megközelíteni az iskolát egy kicsit különlegesebb szemszögből, ugyanis ebbe a természetfeletti iskolai életbe is igyekszik beleszőni egy átlagos gimi mindennapjait. Az én kedvenc példám az iskolai bál, amire minden diák lelkesen készül. Szerintem érdemes elolvasni még akkor is, ha a hátulja alapján nem fogott meg, mert én is így voltam ezzel.