Hermann Hesse: Demian
A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

"Az ember élete lehetőség, hogy megtalálja a sorsához elvezető utat. De rábízhatjuk-e magunkat a sorsra? És ha ez a sors bűnökre csábít, ha eltávolít a tiszta és fényes világtól? Bűn-e a bűn? És jó-e a jó? Van-e szabad akaratunk? Létezik-e Isten? Mi az igazi szeretet? Amikor lelkünk mélyére nézünk, rájövünk, hogy hasonló kérdésekkel vívódunk mi is. "Minden ember élete kísérlet, hogy eljusson önmagához. Minden ember élete egy ösvény sejtése. Senki sem volt még teljesen és maradéktalanul önmaga, mégis mindenki igyekszik önmaga lenni: ki tapogatózva, ki ahogy éppen tud."
Hermann Hesse: Demian
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a történet szereplői nagyon érdekes karakterek, akik máshogy látják a világot. A történet elgondolkodtató, többek közt Káin és Ábel történetét is újragondolja.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Szívesen lennék én a főhős, mert Sinclair a belső vívódások után végre megtalálja a helyét a világban. Eközben a sors különös emberekkel sodorja össze, akik hozzájárulnak Sinclair fejlődéséhez, így a regény végére a főszereplő sokkal nyitottabb, érettebb és bölcsebb lesz.
Annak ajánlom, aki...
szeret az élet nagy dolgain gondolkodni, képes a sorok között olvasni és más szemszögből látni a világot. A főszereplővel egy mai tinédzsernek nem feltétlen könnyű azonosulni, de aki érett és nyitott az újra, könnyen beleélheti magát a helyébe.
Ne olvassa el, aki...
Olvasás közben csak kikapcsolódni akar, mert ez a könyv nem egy könnyed olvasmány. Aki izgalmakra vágyik, annak sem ez a legmegfelelőbb választás. A történet hangsúlya inkább a karakterek fejlődésén van, a cselekmény nem igazán pörgős, de ettől függetlenül élvezhető.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz