Halasi Mária: Az utolsó padban
Kiadó: Móra
Kiadás éve: 1974
Oldalszám: 196

Kati mezítláb, bokáig érő rózsás-fodros szoknyában, szakadt háncsszatyorral a kezében érkezik új osztályába. A vidéki kislány az iskolaév kezdete után költözik Pestre, ismeretlen városba, idegen lakásba, új iskolába. Vajon hogyan fogadja az osztály? Az utolsó padba száműzött, sokat csúfolt cigánylány vadócnak, szétszórtnak és rendetlennek tűnik a gyerekek között, pedig otthon ő látja el a háztartást. Lassanként az is kiderül róla, hogy jószívű és segítőkész, így végül befogadja az osztály, és tanárai szeretetét is elnyeri. Halasi Mária kedves humorú, melegszívű regénye abban a korban íródott, amikor sokan úgy gondolták, hogy Kati gondjai hamarosan megoldódnak.
Halasi Mária: Az utolsó padban
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Egy szép mese ami egy kislányról szól.Kati nincs megnevelve eléggé, ezt az iskolatársai is tudják.Ám megjavul és tanul hibáiból,új barátokra tesz szert.Vajon beilleszkedik az osztályba?
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a főhős szerepében,mert meghalt az édesanyja.Egyedül él apukájával,és egyik testvérével.Otthon mindig ő főz,takarít és a leckéhez se kap segítséget.Elég magányos, és csak felnőtt vagy idős barátai vannak.
Annak ajánlom, aki...
Szereti az iskolában játszódó,gyerekekről szóló könyveket. Az olyan történeteket,amelyek az 1900-as években játszódnak. Szívesen megismerkedik a múlt századdal.
Ne olvassa el, aki...
Inkább a modern könyveket szereti. Nem szívesen olvas gyerekekről és az iskoláról szóló könyvet. Nem akar bepillantást nyerni egy kislány életébe aki kicsit zűrös , no meg különc.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz

Összefoglalás SMS-ben: Egy félárva kislány új helyre megy iskolába,ahol nem túl barátságosan bánnak vele.Ő sem tudja az illemszabályokat,és nagy zűrökben vesz részt. Otthon minden munkát ő végez, a tanulmányai rovására.Év végére kikupálódik,beilleszkedik az osztályba,és tanulmányi eredményei is javulnak.

Halasi Mária: Az utolsó padban