Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

"A nehezen barátkozó Dorka (becenevén Indián) egy szűkös panellakásban él nagyhangú édesapja és túlérzékeny édesanyja egyetlen gyermekeként, míg osztálytársa, a hideg jómódban felnövő, szelíd Matyi életének legnagyobb eredménye, hogy alacsony termete ellenére a középiskola legjobb kosarasaként tartják számon. Dorka és Matyi szerelme viharos erővel csap le mindkettejükre, és Dorkának nem csak meg kell tartania Matyi súlyos titkát, de hamarosan szembe is kell néznie a felnőtté válás nehézségeivel."
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
az egyszerű megfogalmazása mellett, olyan mélységekbe és magasságokba juttatott a könyv érzelmileg, mint - majdnem - semelyik másik. Egyik pillanatról a másikra kellett felnőnöm Dorkával és Matyyival együtt. Nem volt könnyű, de nagyon megérte!
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert nem bírnám végignézni, ahogy a szerelmem kínzó lassúsággal konkrétan a halállal küzd. Ja, és nem tudok titok tartani. :D
Annak ajánlom, aki...
szereti a mindennapokban játszódó, mégis mély és gyönyörűen kidolgozott szerelmi történeteket. Elmesél egy hihetetlenül mély történetet, leheletkönnyű megfogalmazással.
Ne olvassa el, aki...
csak egy könnyű, stresszes nap utáni olvasmányt keres. A hullámvasút nem való mindenkinek, az érzelmi meg még annyira sem! ;)

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz