Guus Kuijer: Minden dolgok könyve


"Thomasék szomszédja egy vén boszorkány, akitől mindenki tart. Trópusi halak úsznak a csatornában. Békák hada dörömböl a bejárati ajtón. Legalábbis Thomas így látja. Rajta kívül azonban senki másnak nem tűnnek fel ezek a dolgok. A fiú mindent lejegyez a naplójába, a Minden dolgok könyvébe. Ez nyugtatja meg, amikor az apja elveri, vagy amikor az angyalok sírni kezdenek az édesanyja miatt. Az írás erőt ad Thomasnak, és segít, hogy olyan emberré váljon, amilyen mindig is lenni szeretett volna… boldog."
Guus Kuijer: Minden dolgok könyve
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
mindig gondolkodásra késztet és a történet nagyon megragadó. Valós és szomorú dolgokról szól, de ezt a témát is fel kell dolgozni valamiképpen.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert...sok szörnyű dolgon átmegy. Én személyesen is voltam hasonló helyzetben, de nem ennyire durvában, így bele tudtam élni magam a könyvbe.
Annak ajánlom, aki...
szeretne elgondolkodni a valóságon egy könyvön keresztül. Megrázó történet, úgyhogy erősebb idegrendszerű emberek olvassák el.
Ne olvassa el, aki...
nem bírja a családon belüli erőszakot és nem szereti a drámaibb történeteket. Ha nem akarsz szomorú történetet olvasni akkor ez a könyv nem neked való.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz