Guillaume Prévost: A faragott kő


"Sam napok óta nem tud semmit az apjáról. Miközben elkeseredetten keres valami nyomot, hogy hová tűnhetett, titkos kuckóra bukkan a pincében s benne egy régi könyvre meg egy faragott kőre. Nézi, mi lehet az a furcsa kő, és egyszer csak… egyszer csak évszázadokkal korábban egy kis szigeten találja magát, méghozzá életveszélyben: támadnak a vikingek! És elkezdődnek a tizennégy éves kanadai fiú hihetetlen kalandjai az ókori Egyiptomtól középkori helyszíneken át egészen a saját koráig: amott elvetemült merénylőkkel, cselszövőkkel kell szembenéznie, emitt a tagbaszakadt Monkkal a cselgáncsszőnyegen."
Guillaume Prévost: A faragott kő
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
kikapcsolt és pattanásig feszültek az idegeim, majd el is szakadtak, mikor megtudtam, a folytatást nem szándékozza senki sem lefordítani magyarra. Megtanultam, hogy nemcsak az újat lehet értékelni, és hogy ami az elején sablonosnak tűnhet, az is okozhat kellemes meglepetéseket.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert mindig is érdekeltek a régi, kihalt, esetleg csak simán ismert kultúrák, az időutazás. Jó lehet úgy a része lenni valami fantasztikusnak, hogy közben nem befolyásolod az eseményeket, csak nézed, de nem olyan, mint egy mozi, mert te is ott vagy, érzed, hallod, látod, amit ők. Azoknak, akik imádják a történelmet, ez egy hatalmas élmény lenne - mondjuk azoknak is, akik nincsenek jóban az említett tantárggyal.
Annak ajánlom, aki...
el akar merülni az emlékekben, mikor még megelégedett az ilyen típusú könyvekkel, és akik mindeközben meglepetésekre is vágynak, új dolgokat tapasztalni a komfortzónájukon belül maradva.
Ne olvassa el, aki...
valami újat és egyedit akar, mert nem kapja meg. Ez nem olyan könyv, ami már az elején beszippant, és amikor leteszed, úgy érzed máshogy nézel a világra. A faragott követ ízlelgetni kell, lassan elmerülni benne, de legfőképpen nem úgy nekikezdeni, hogy valami nagyra és világrengetőre számítunk.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz