Gimesi-Jeli-Tasnádi: A körző titka


"Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak. Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe… és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált. Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz? A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi, a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek…"
Gimesi-Jeli-Tasnádi: A körző titka
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nagyon vicces és humoros, letehetetlen olvasmány. Tanultam is belőle, mert a történelmi szál visszamegy a jakobinusok koráig. 
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert kalandos utazásokban vesz részt. Okos és talpraesett, nem ijed meg a nagyobb kihívásoktól sem. Nem lennék, mert az anyukája túlságosan korlátozza.
Annak ajánlom, aki...
szereti a pergő, fiatalos, tiniknek szóló regényeket. Szereti a történelmet, az irodalmat és a kalandokat.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti az izgalmas, letehetetlen, feszes cselekményű műveket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz