Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 337

Mit lehet tenni, ha Angliában mindig esik az eső, köd van, mindenki náthás, és Margo pattanásai nemhogy elmúlnának, hanem egyre sokasodnak?… A megoldás: át kell költözni melegebb ég alá, pontosabban a görög szigetvilág paradicsomi fészkébe: Korfura. A nem is kissé excentrikus Durrell család tagjai – a gondterhelt konyhaművész mama, és gyermekei: a kiterjedt baráti körrel rendelkező és rosszkedvű író, Larry: a fegyvergyűjtő és -szakértő Leslie: a szerelmes hajlandóságú Margo, végül pedig – de nem utoljára! – minden rendű és rangú élőlény szenvedélyes barátja: Gerry – mind megtalálják a hajlamaiknak legjobban megfelelő éghajlatot és elfoglaltságot ezen a gyönyörű szigeten, ahol csodával határos módon mindig sikerül emberi és nem emberi állatseregletüket újabb, egyre érdekesebb példányokkal gyarapítani…
Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon tetszettek a Korfu szigetéről szóló anekdoták és vicces történetek. Kifejezetten mulatságosnak találtam a könyvben szereplő embereket, akik-úgy gondolom- mind valós emberek lehettek, hiszen ez a regény egy megtörtént nyaralást/költözést dolgoz fel. Durrel stílusát is nagyon szerettem, igazán üdén tudott mesélni és az általa megfigyelt állatokat igazi személyiséggel ruházta fel. Van egy mondat a regényben, ami szerintem az egész könyv hangulatát megmutatja: Korfun bármi megtörténhet!
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék Gerry helyében, mert ez a nyaralás igazán csodálatos élmény lehetett. Bár én nem vagyok ennyire kalandos természet, gyakran irigyeltem őt ezért az utazásért! Főszereplőnk (és egyben narrátorunk) családja igazán nem tartozik a szokványos családok közé. Találunk a tagjai közt szenvedélyes vadászt, különc írót (és a még különcebb barátait), állandóan szépítkező nővérkét, konyhaművész mamát és persze az állatbolond Gerryt. De azért a korfui ismerőseik sem maradhatnak el mellettük.
Annak ajánlom, aki...
Szereti az állatokat, hiszen az író zoológus, ezért tekintélyes részt szentelt a sziget állatvilágának leírására. Kedveli az anekdotákat és a bogaras embereket, mert ezekből ebben a regényben aztán van bőven. Nem fél a hosszú tájleírásoktól. És végül, aki nem fél attól, hogy furcsán fognak rá nézni, ha ezt a könyvet olvassa, mert előfordulhat, hogy hangosan felnevethet egy-egy képtelen történeten. :) Kicsiknek és nagyoknak is egyaránt ajánlom!
Ne olvassa el, aki...
Hatalmas izgalmat vár el ettől a regénytől, mert az egyik legizgalmasabb jelenet egy imádkozó sáska és egy gekkó harca volt. Egyébként szerintem nagyon szép, hogy ilyen szempontból nyugalmas könyv, mert így engem is nagyon könnyen belepett a sziget "varázsa". Nem szereti a különcöket vagy csak fogja a fejét a legbohókásabb anekdotákon is. Romantikát vár, mert az nincs, legfeljebb Margó udvarlónak száma és neve változik gyakran. :)

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz