Gayle Forman: Ha maradnék
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 258

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

És te hogyan döntenél? Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit. Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted. Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz. Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?
Gayle Forman: Ha maradnék
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
azért volt jó olvasni,mert izgalmas és elgondolkodtató volt. Könnyen olvasható és alig lehet letenni. A szereplőkkel könnyen lehet azonosulni, és mindenegyikük valamilyen úton-módon közel kerül a szívünkhöz. A történet maga nem túl sok időt ölel át, de az a kevés nagyon izgalmas.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Azért nem lennék Mia(a főhős)helyében, mert egy olyan tragédia éri, amit semmiképp sem szeretnék megélni.Azért lennék a helyében, mert örülnék, ha akkora tehetségem lenne valamihez, mint Miának a csellóhoz, és olyan tökéletes lenni az életem-egészen a tragédiáig-mint neki.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti az elgondolkodtatóbb történeteket, és azoknak is, akik szeretik a romantikát a könyvekben.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el aki nem szereti a kicsit érzelmesebb könyveket, és aki úgy érzi, hogy érzékeny a lelke, és nagyon elszomorodna a történet miatt.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz
2016-03-07 19:01:03L.-
Egyet értek az előttem szólóval, engem is nagyon megérintett a történet, főleg amikor a nagypapája beszél Miához a kórházban. Nekem Adam karaktere volt az egyik kedvencem, mivel annyira küzdött Miáért. Ajánlom azoknak, akik nem félnek a "sírós" könyvektől. :)

Összefoglalás SMS-ben: Mia, egy 17 éves lány imádja Adamot és a csellót.Azonban olyan dologgal kell szembesülnie,amire soha nem gondolt.Döntést kell hoznia